Objavljeno: 03/01/2020

Izvrsna suradnja Grada i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Zaključeno je tako za susreta državnog tajnika Velimira Žunca i gradonačelnika Zlatka Mađeruha na temu zajedničkih projekata u prošloj i ovoj godini

/slika/vijesti/2020/2020_01/2020_01_664_x_495/200103_zunac.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je danas primio državnoga tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimira Žunca. Tema razgovora, kojima je prisustvovao i saborski zastupnik Miro Totgergeli, bili su projekti koje je u prošloj godini sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao i oni koje će sufinancirati u ovoj godini.
Navodeći kako je iz godine u godinu sve više projekata, V. Žunac je naglasio kako je upravo prošla godina bila plodonosna budući su kroz više programa ostvarene potpore i na području grada Grubišnoga Polja.
Grubišno Polje je lokalna samouprava koja nastoji putem nadležnih ministarstava i fondova izvući što više novca, a upravo Ministarstvo državni tajnik kojega je V. Žunac u tom smislu uvelike pomaže, kaže prvi čovjek grada Zlatko Mađeruh.-Lani su potpore bile za dva projekta. Jedan je bio postavljanje led rasvjete, a drugi asfaltiranje Ulice Bartola Kašića, za koji smo povukli novac i iz programa za nacionalne manjine, tako da je ukupno 520 000 kuna Ministarstvo osiguralo za te projekte. Osim što je time stigla pomoć u investicijama, na taj smo način i mi mobilizirani da u ovoj godini pripremimo određene nove projekte-rekao je Z. Mađeruh.  Štoviše, još je lani s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan ugovor vrijedan 2,6 milijuna kuna kojim će u ovoj godini biti sufinanciran gotovo 13 milijuna kuna vrijedan projekt uređenja infrastrukture u Zoni malog i srednjeg poduzetništva. (RGP)