Objavljeno: 14/07/2020

Josip Totgergeli - učenik je generacije osnovaca 2019./2020. !

Jedini je u osam godina osnovnoškolskog obrazovanja imao sve zaključene petice

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200714_josip_totgergeli.jpg

Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića jučer je trebala održati završnu svečanost podjele svjedodžbi učenicima. No, zbog novonastale situacije vezane uz Covid-19 svjedodžbe su podijeljene samo učenicima 8. razreda zbog upisa u srednje škole. Svi su osmaši uspješno završili školovanje. 19 je odličnih, 20 vrlo dobrih i tri dobra. Među osmašima posebice se istaknuo Josip Totgergeli, koji je tijekom osmogodišnjeg školovanja imao zaključene samo petice i time je ponio titulu učenika generacije 2019./2020..-Učio sam stoga što želim imati lijepu budućnost. Postići ovakav uspjeh ponekad može biti jako teško, a ponekad i jako lagano. Varira u skladu s izazovima. Svima bih preporučio da uče ponajprije zbog sebe kako bi bili puni znanja-rekao je Josip, kojega su škola i Grad nagradili knjigom i ručnim satom, a darove su mu uručili gradonačelnik Zlatko Mađeruh i ravnateljica škola Snježana Šeliš.
Ravnateljica je rekla kako su se osmaši odlično snašli u novonastaloj situaciji i vrlo ozbiljno pristupali svojim zadcima. Nakraju su ona i gradonačelnik svima poželjeli puno uspjeha u daljnjem školovanju.
Ostali učenici svjedodžbe i pohvalnice mogu podignuti svakoga dana u upravi škole u vremenu od 8 do 14 sati ili u rujnu kada će, nadaju se u školi, normalno krenuti s nastavom. Iz škole su učenicima i roditeljima uputili želje za lijepim ljetom. Na kraju odaslana je i poruka da će učenike prvoga dana nastave dočekati besplatni udžbenici koje će osigurati nadležno Ministarstvo, a radne bilježnice i ostali materijal Grad Grubišno Polje. (MP)