Objavljeno: 03/06/2020

Kršćanska adventistička crkva financirala uređenje prostorije za karantenu

Grad Grubišno Polje je nakon zamolbe Doma zdravlja naručio radove, a KAC ih je platio, o čemu je potpisan ugovor o donaciji

/slika/vijesti/2020/2020_06/2020_06_664_x_495/200603_kac_ugovor.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je s pastorom Kršćanske adventističke crkve Grubišno Polje Dejanom Vučetićem potpisao ugovor o donaciji. Naime, na početku koronakrize Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije je zamolio Grad Grubišno Polje da u zgradi Doma zdravlja pripremi jednu prostoriju koja bi služila za karantenu. Grad je angažirao obrt Interijeri Moslavac, koji je prostoriju i uredio i pripremio za uporabu. No, potom su pripadnici Kršćanske adventističke crkve izrazili želju da njihova crkva snosi trošak uređenja prostorije.
Pastor Vučetić je rekao kako u toj crkvi razmišljaju na način da vjeruju u Boga, a ono što im Bog daje je ljubav. A pritom, naglasio je pastor Vučetić, njegova je ljubav da ono što imaju dadu kako bi začinili i upotpunili živote drugih ljudi na način na koji mogu. Način ponašanja u kojemu bi netko crpio sve samo za sebe bio bi način uništavanja zajednice, poručio je Vučetić na kraju potvrdivši riječi Josipa Moslavca, vlasnika obrta koji je obavio radove, da je riječ o sitnici koju su dali da malo uljepšaju i naprave nešto pozitivno. Gradonačelnik Mađeruh je zahvalio na donaciji i ugodnom iznenađenju koje je Kršćanska adventistička crkva Grubišno Polje pripremila za širu zajednicu.(RGP: foto: MP)