Objavljeno: 11/08/2020

LAG-u Bilogora-Papuk odobreno dodatnih gotovo 1,2 milijuna kuna

LAG je među 24 najuspješnija u Hrvatskoj temeljem ocjene i bodovanja uspješnosti rada u prethodnom razdoblju

/slika/ponavljajuce/170314_LAG_664_455..jpg

Lokalnoj akcijskoj grupi „Bilogora-Papuk“ koja obuhvaća područje Grubišnoga Polja i Daruvara te Sirača, Đulovca, Končanice i Dežanovca odobreno je dodatnih oko 1.2 milijuna kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije, priopćeno je iz LAG-a. Odlukom o odobrenju dodatnih sredstava obuhvaćena su 24 od ukupno 54 LAG-a u RH, a dodatnim su sredstvima nagrađena 24 najuspješnija LAG-a temeljem ocjene i bodovanja uspješnosti rada u prethodnom razdoblju. Taj je LAG, naime, više puta uspješno aplicirao za bespovratna sredstva kroz mjere LEADER-a i to još za vrijeme programa IPARD, a putem Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. financira svoj rad i provedbu Lokalne razvojne strategije od 2016. godine.
LAG-u je prije donošenja ove odluke za provedbu mjera opisanih u Lokalnoj razvojnoj strategiji na raspolaganju bilo 4.943.33 kuna temeljem uspješnog apliciranja na mjeru 19.2. Programa ruralnog razvoja. U razdoblju od 2018. godine LAG je objavio četiri natječaja za korisnike sa svog područja i donio odluke o potpori 25 projekata od kojih su 20 iz područja gospodarstva i poljoprivrede, a pet vezanih za malu lokalnu i društvenu infrastrukturu. Primjenom odluke o nagrađivanju LAG „Bilogora-Papuk“ imat će na raspolaganju dodatnih 1,2 milijuna za dodjelu na natječajima, o raspodjeli kojih će odlučivati Skupština LAG-a.
-Sredstva koja LAG može dodijeliti kroz raspisivanje natječaje za korisnike sa svog područja nisu velika, no ipak su značajna za lokalnu zajednicu i sada, dvije godine nakon što je LAG  počeo raspisivati natječaje na svom području, korisnici su prepoznali rad LAG-a i dnevno se raspituju za nove natječaje-ističu u LAG-u Bilogora-Papuk.