Objavljeno: 09/05/2019

Marieta i Nora su grubišnopoljske najčitateljice u prošloj godini

Uz Horvat Hočevar i Pali najviše knjiga lani pročitali su još Ivana Benić i Amalija Kral, Andreas Kozolić i Nikola Matijašević

/slika/vijesti/2019/2019_05/2019_05_664_x_495/190509_najcitateljice.jpg

Narodna knjižnica Petar Preradović, Županijska matična služba i Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar u povodu Dana hrvatske knjige bili su domaćini 15. Susreta najčitatelja Bjelovarsko-bilogorske županije. I ove je godine Županijska matična služba provela anketu o najčitanijim knjigama i najčitateljima u prošloj godini i između 10.000 čitatelja s područja županije proglasila najvrjednije.
Među njima su i dvije Grubišnopoljke. Na odjelu odraslih grubišnopoljske Gradske knjižnice Mato Lovrak u prošloj je godini najaktivnija bila Marieta Horvat-Hočevar, dok je prema podacima dječjega odjela najviše knjiga pročitala šestogodišnja Nora Pali. Marieta Horvat-Hočevar ističe da obožava čitati knjige te da dan počinje s knjigom pa makar i na 15 minuta, a knjizi se posvećuje ponovno tijekom dana, što nije problem posebice ako je knjiga zanimljiva.
Uz Horvat Hočevar i Pali najviše knjiga su lani prema evidenciji grubišnopoljske knjižnice u kategoriji odraslih pročitale još Ivana Benić i Amalija Kral, dok su među djecom uz Noru vrijedni čitatelji bili i Andreas Kozolić i Nikola Matijašević. Ravnateljica Ivana Ledić kaže da je u prošloj godini najviše čitana strana beletristika poput ljubavnih romana, krimića i trilera, a na dječjem odjelu domaći autori poput Sanje Pilić, Mire Gavrana, Ivanke Borovac. Knjižnica redovito nabavlja nove naslove kako bi najvrjedniji od ukupno 1441 člana knjižnica uvijek imali svježe štivo.(RGP; foto: Ivana Ledić; obrada: MP)