Objavljeno: 16/10/2019

Mjesec hrvatske knjige i u Grubišnom Polju

Najavljeni su mnogi sadržaji koji će se protezati do 15. studenog

/slika/vijesti/2019/2019_10/2019_10_664_x_495/191016_mjesec_knjige.jpg

Jučer je započelo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, manifestacije kojom se od 15. listopada do 15. studenog na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama nastoji više govoriti o knjizi, promicati čitanje te različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!
U Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića manifestacija je počela čitanjem ulomaka iz knjige Družba Pere Kvržice Mate Lovraka. Knjižničarka Ana Delić Jančar je zanimljivom pričom iz osobnog iskustva učenike zainteresirala za čitanje i rekla im kako ih priče mogu odvesti u nove svjetove, ali i pomoći im u rješavanju tzv. problema koje život nosi.
Manifestaciji se pridružila i Gradska knjižnica Mato Lovrak najavivši u narednih mjesec dana brojna događanja. Danas su održane dvije radionice, a do 15. studenog bit će ih održano još nekoliko. Programom je 29. listopada predviđena promocija knjige 'Povijest Grubišnoga Polja' povjesničara Željka Karaule, a 6. studenog knjige 'Eva mala žena' autorice Vlaste Golub. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 23. listopada je natjecanje u čitanju na glas, a 15. studenog je predavanje za mlade nazvano 'Istražimo Internet zajedno'. Knjižnica od 4. do 22. studenog provodi akciju prodaje knjiga te je tijekom Mjeseca hrvatske knjige osigurala besplatan upis prvašića u knjižnicu. (RGP; foto: OŠ I.N. Jemeršića)