Objavljeno: 05/05/2015

Nakon stričeka, Dječji vrtić 'Tratinčica' dobio i spremača !

U ovoj promjeni na muškog spremača, pozitivno je to što ćemo imati osobu da pregledava igralište, te obavi manje popravke-kaže ravnateljica B. Karakaš.

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150505_vrtic_cistac.jpg

Osim što se grubišnopoljski Dječji vrtić Tratinčica može pohvaliti da kao rijedak među takvim ustanovama u Hrvatskoj u posljednje dvije godine ima stričeka, odgajatelja u većinskom ženskom radnom kolektivu, nakon nedavno raspisanog natječaja, vrtić je dobio još jednog muškog djelatnika. Na radom mjestu spremača.
Naime, nakon što je odlaskom u mirovinu dugogodišnje spremačice objavljen, na natječaj za to radno mjesto pristiglo je čak 55 molbi, među kojima i dvije muških kandidata. Kako je ispunio sve uvjete sukladno zakonu posao je dobio Velikozdenčanin Jaromir Krčma, u čiju je korist u najužem izboru presudio zakon o ravnopravnosti spolova, budući da je inače u vrtićkim ustanovama muški spol podzastupljen. Kako je pojasnila ravnateljica vrtića Biljana Krakaš zadaci budućeg spremača su isti kao i njegove prethodnice, a to je čišćenje sanitarnih čvorova, soba, hodnika, glačanje.
-Pozitivno je u ovoj promjeni na muškog spremača što ćemo imati osobu koja će moći pregledati igralište na koje djeca u ovom ljetnom razdoblju svakodnevno izlaze, te koja će moći obaviti manje potrebne popravke. O kvaliteti posla, nastavlja ravnateljica, prerano je govoriti, jer je novi zaposlenik počeo danas nedavno.-Dakle, to ćemo vidjeti kroz njegov probni rok koji traje tri mjeseca-zaključila je ravnateljica.(RGP)