Objavljeno: 28/04/2015

'Natjecanjem u plesu' prikupljeno 1400 kuna za obnovu škole

Donatorski program Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića okupio je nekoliko plesnih skupina, te dramsku družinu 'Krijesnice'

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150428_natjecanje_ples.jpg

Protekloga vikenda je u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman održan je još jedan u nizu događaja u sklopu manifestacije „Jemeršiću u spomen“: donatorski program Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića naziva 'Natjecanje u plesovima'. Naime, takvo se natjecanje svake godine u povodu njezina dana održavalo u školi, a ove je prezentirano i građanstvu, pojasnila je ravnateljica škole Snježana Šeliš. Sudjelovali su učenici 5. i 6. razreda, mlade plesačice Zajednice Mađara Grada Grubišnoga Polja i Češke beseda Treglave. U revijalnom su dijelu nastupile gradske mažoretkinje i članovi dramske družine 'Krijesnice'. Najboljom plesnom skupinom povjerenstvo je proglasilo onu 6.c razreda.
Od ravnateljice doznajemo da je programom prikupljeno 1400 kuna. Naime, na ulazu u dvoranu je bila postavljena kutijica u koju su posjetitelji mogli  ubaciti svoje dobrovoljne priloge, a zauzvrat su dobivali bedževe, odnosno ogrlice koje su učenici sami izradili. Novac će biti upotrijebljen za uređenje i obnovu škole.(RGP)