Objavljeno: 30/04/2015

Nova prilika Grubišnopoljcima za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Postotak sufinanciranja u slučaju Grubišnoga Polja, koje se nalazi na području posebne državne skrbi je 80 posto, ali ne više od 168 000 kuna.

/slika/vijesti/2014/2014_07/2014_07_664_x_495/07_15_fasade_oie.jpg

Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti danas je objavio javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranjem energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. Riječ je programu kojim Fond sufinancira propisane naknade energetskim certifikatorima i nabavu i ugradnju materijala i opreme za četiri mjere: ugradnju toplinske ovojnice, odnosno fasade, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju jednog ili više sustava za korištenje OIE, te za ugradnju plinskih kondenzacijskih kotlova.
Postotak sufinanciranja u slučaju Grubišnoga Polja, koje se nalazi na području posebne državne skrbi je 80 posto, ali ne više od 168 000 kuna. Vlasnik pojedine nekretnine može poduzeti energetsku obnovu više mjera i sukladno tomu ostvariti sufinanciranje. U kojem iznosu pojasnio je Ivica Ahac, gradski pročelnik za gospodarstvo.-Do 60 000 kuna za toplinsku zaštitnu ovojnicu, isto toliko za zamjenu vanjske stolarije, do 24 000 kuna za ugradnju jednog ili više sustava za korištenje OIE, te isti iznos za ugradnju plinskih kondenzacijskih kotlova.
Prvi korak, pojašnjava Ahac, je poziv ovlaštenom certifikatoru koji će vlasnika kuće uputiti u daljnji postupak provođenja same mjere i sufinanciranja. Pročelnik navodi da je vrlo važno što prije podnijeti zahtjeve, budući da su sredstava ograničena. VIŠE (RGP)