Objavljeno: 11/02/2020

Obilježen Svjetski dan bolesnika

Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje organizirala interaktivno predavanje na temu „Pozitivna psihologija u svakodnevnom životu“

/slika/vijesti/2020/2020_02/2020_02_664_x_495/200211_svj_dan_bolesnika_uo.jpg

Danas se obilježava Svjetski dan bolesnika. Utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Ujedno se na današnji dan prisjećamo i zahvalni smo svima koji skrbe o bolesnicima, odnosno zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima te brojnim drugim djelatnicima i volonterima koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.
Kako bi se društvo senzibiliziralo na potrebe pacijenata ovog Dana se u nekim zdravstvenim ustanovama u našoj državi organiziraju razni edukativni, vjerski, kulturni i umjetnički programi. Tako je danas Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje bila domaćin interaktivnog predavanja na temu „Pozitivna psihologija u svakodnevnom životu“ koje je u prostorijama Udruge na Trgu bana Josipa Jelačića 7 u potkrovlju zgrade „Otkos 10“, održala psihologinja Kristina Kanis Uldrijan. Predavanje je provedeno u sklopu projekta „Klub 60+“ koji sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (RGP; foto: UOSIGP)