Objavljeno: 08/09/2020

Objavljen javni natječaj za zakup gotovo 260 ha državnog poljoprivrednog zemljišta

U 25 godišnji zakup ponuđeno je državno poljoprivredno zemljište na području 12 katastarskih općina

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Grad Grubišno Polje je raspisao natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta kojim u 25 godišnji zakup nudi gotovo 260 hektara na području 12 katastarskih općina. I to Dapčevice, Grbavca, Grubišnoga Polja, Male i Velike Barne, Mala Jasenovače, Male i Velike Peratovice, Malih i Velikih Zdenaca, Rašenice i Turčević Polja.
Među uvjetima koji su sastavni dio natječaja je i taj da će maksimalna površina za zakup po sudioniku natječaja biti 50 hektara, a uključivat će područje državnog poljoprivrednog zemljišta koje je sudionik dobio u zakup prema natječajima provedenima od stupanja na snagu zakona o poljoprivrednom zemljištu.
Početna cijena pojedine parcele utvrđena je na temelju uredbe o načinu izračuna početne zakupnine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske te naknade za korištenje voda radi obavljanja djelatnosti akvakulture. Kako stoji u Odluci o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Grubišnoga Polja početna cijena ukupne zakupnine natječajem je 98 459,72 kuna.

Detalje pogledajte i dokumentaciju preuzmite OVDJE