Objavljeno: 11/04/2019

Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva

U proračunu je za tu svrhu kroz četiri mjere rezervirano 300 000 kuna

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Od danas mali i srednji poduzetnici s područja Grada Grubišnoga Polja mogu podnositi zahtjeve za ostvarivanje potpora putem Programa dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, kojim Grad kroz četiri mjere osigurava subvencije. Prva je stimulacija novih investicija u Zoni malog i srednjeg poduzetništva, potom potpore za početnike, nadalje subvencioniranje edukacija, stjecanja novih znanja i vještina, konzultantskih troškova te nastupa na gospodarskim manifestacijama, a kao posljednja mjera je subvencioniranje nabave strojeva i opreme.
U okviru mjere stimulacije novih investicija u Zoni malog i srednjeg poduzetništva kupac zemljišta je oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa, ostvaruje povrat 95 % cijene zemljišta i dobiva dio angažirane snage priključka na električnu energiju. U okviru mjere za početnike potpore su do 80 posto dokumentiranih troškova, a najviše do 12 000 kuna po jednom korisniku za troškove nastale u fazi pokretanje gospodarske djelatnosti. Tu je i povoljan najam prostora u Proizvodno poduzetničkom inkubatoru. Subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika, konzultantskih troškova i nastupa na gospodarskim manifestacijama obuhvaća 50 posto realiziranih troškova, a najviše do 2000 kuna godišnje po poduzetniku. U okviru subvencioniranja nabave strojeva i opreme moguće je ostvariti potpore u visini do 40 posto troškova, a najviše do 15 000 kuna po poduzetniku godišnje.
U ovoj je godini za potpore u poduzetništvu rezervirano 300 000 kuna u gradskom proračunu, 100 000 kuna više negoli lani, kada je dodijeljeno 16 potpora, među kojima su bila četiri nova poduzetnika.
Više informacija i sva dokumentacija za prijavu nalazi se na Internetskoj stranici Grada OVDJE, a može se pribaviti i u gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo.