Objavljeno: 05/03/2021

Objavljeni javni pozivi za sufinanciranje obnove pročelja i krovišta višestambenih zgrada

U proračunu je za sufinacniranje obnove krovišta i pročelja višestambenih zgrada rezervirano 140 000 kuna

/slika/vijesti/2017/2017_09/2017_09_664_x_495/170912_fasade_zgrade.jpg

Grad Grubišno Polje je objavio javni poziv za sufinanciranje obnove krovišta te javni poziv za sufinanciranje obnove pročelja višestambenih zgrada na području grada u ovoj godini.
Javnom pozivu za sufinanciranje obnove pročelja, kao mjeri kojom se želi popraviti vizualni identitet grada, mogu se odazvati svi koji namjeravaju obnoviti i urediti ulično, odnosno glavno pročelje zgrade. Grad Grubišno Polje će sufinancirati 50 posto opravdanog troška, ali do najviše 35 000 kuna po jednoj višestambenoj zgradi. Višestambenom smatra se zgrada izgrađena temeljem građevinske dozvole ili drugog odgovarajućeg i važećeg akta sukladno Zakonu o gradnji, zgrada koja ima najmanje četiri stana, odnosno ona 50 posto površine koje je namijenjeno stanovanju. Glavnim pročeljem, pak, smatra se ono nasuprot ulazu u stambeni dio zgrade. Raspoloživa sredstava prema ovom javnom pozivu su 70 000 kuna, koliko je rezervirano i za sufinanciranje obnove krovišta.
U slučaju subvencioniranja obnove krovišta prednost imaju dotrajala i oštećena, pokrivena zastarjelim i po zdravlje opasnim salonit pločama pa je osim popravljanja vizualnog identiteta grada cilj tog javnog poziva i očuvanje zdravlja građana. I u ovom će slučaju vlasnicima koji se odluče javiti na javni poziv i budu im odobrena sredstva Grad sufinancirati 50 posto opravdanog troška, do najviše 35 000 kuna po jednoj višestambenoj zgradi. Prihvatljivim troškovima smatra se nabavka materijala, opreme i troškovi izvođenja radova. 
Oba javna poziva otvorena su do 31. listopada ove godine. (M. Palijan)

JAVNI POZIVI