Objavljeno: 12/06/2019

Održan 6. Ribolovni kup Centra za inkluziju i socijalne usluge

Na ribnjaku Bara okupile se ekipe iz Bjelovara, Zagreba, Siska, Pakraca, Lipika, Osijeka, Slavonskog Broda i domaćina iz Grubišnog Polja

/slika/vijesti/2019/2019_06/2019_06_664_x_495/190612_inkluzija_ribolov.jpg

Centar za inkluziju i socijalne usluge, ispostava Grubišno Polje jučer je na ribnjaku i izletištu Bara bio domaćin 6. po redu Ribolovnog kupa. Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Bjelovara, Zagreba, Siska, Pakraca, Lipika, Osijeka, Slavonskog Broda i domaćina iz Grubišnog Polja.
Ribolovni kup je jedini događaj natjecateljskog karaktera na godišnjoj razini unutar sustava Centara za inkluziju i socijalne usluge, dok se ostale aktivnosti korisnika sastoje od sudjelovanja u radionicama, posjeta koncertima, kino-projekcijama te svim društvenim događanjima u sredinama u kojima žive. Prva četiri kupa organizirana su na ribnjacima u Končanici i pakračkoj Pjeskari, dok je lani kup organiziran na ribnjaku u Sisku. A nakon jučerašnjega i Izletište Bara bi u narednim godinama moglo ponovno ugostiti korisnike usluga sustava za inkluziju i socijalne usluge. Pobjednici Kupa su članovi grubišnopoljske ekipe, koja je tako dvije godine za redom pobjednik i vlasnik prijelazne statuete Ribolovnog kup-a.
Podsjetimo, Centar za inkluziju i socijalne usluge je neprofitna nevladina organizacija koja se bavi djelatnostima sa svrhom poticanja poštivanja ljudskih prava i pružanja skrbi izvan obitelji osobama s intelektualnim teškoćama, odnosno uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u prirodnu društvenu sredinu.
Na području grada je šest zajednica u kojima živi tridesetak korisnika, a na području grada su prisutni od 2008. godine, kada je u Hebrangovoj ulici osnovana prva stambena zajednica. (RGP)