Objavljeno: 13/07/2020

Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada

Prigodne zahvalnice i odličja uručeni su onima koji su sudjelovali i pomogli rad Zajednice u proteklom razdoblju

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200713_skupstina_vatrogas.jpg

Vatrogasna zajednica Grada Grubišnoga Polja jučer je održala redovnu godišnju skupštinu, kojoj je prethodila sveta misa za sve poginule i umrle vatrogasce. Prošla je godina dana otkako su Javna vatrogasna postrojba i pojedini DVD-i imali 'vatreno krštenje' gaseći veliki požar u krugu Zagrepetrola, a osim grubišnopoljskih vatrogasaca koji su 22. lipnja lani pokazali izuzetnu spremnost, hrabrost i stručnost, sudjelovali su i pripadnici drugih postrojbi s područja nadležnosti Vatrogasne zajednice županije. Predsjednik Zajednice Darko Novotni kaže kako je uspjeh intervencije vatrogascima dao poticaj da ustraju u operativnosti, radu i opremanju. Tako je krajem prošle i početkom ove godine uloženo 90 000, a i ove će godine biti uloženo 50 000 kuna u zaštitnu opremu za vatrogasce.
Zadovoljan činjenicom da je formirana, gradonačelnik Zlatko Mađeruh je istaknuo da je Javna vatrogasna postrojba ujedno potaknula i DVD-e na još veću aktivnost. Od formiranja postrojbe kroz vatrogastvo uloženo je oko osam milijuna kuna, dio kroz decentralizirana dio kroz gradska sredstva te dio kroz vozila i opremu.
Prigodne zahvalnice i odličja uručeni su onima koji su sudjelovali i pomogli rad Zajednice u proteklom razdoblju. Brončanom su plamenicom za hrabrost i požrtvovnost odlikovana 22, a srebrnom 19 vatrogasaca, dok je zlatnu dobio zapovjednik JVP-a Vitomir Pintarić. Uručeno je i osam plaketa za poseban doprinos radu i razvoju vatrogastva i to Vladmiru Truhlažu, Ivici Sokoliću, Zlatku Mađeruhu, Ivanu Gerenđiru, Ivanu Krajačiću, Vitomiru Pintariću, Pavlu Horvatu i Antunu Gladojiću Zagorcu, dok je priznanje za dugogodišnji rad u vatrogastvu primio Zdravko Malounek. (MP)