Objavljeno: 10/05/2019

Osnovcima stiglo dirljivo pismo zahvale iz SOS Dječjeg sela iz Lekenika

Pismo je zahvala za pun kombi paketa koje su za tamošnje štićenike prikupili učenici 2.c razreda

/slika/vijesti/2019/2019_05/2019_05_664_x_495/190510_lekenik.jpg

Nakon što je sredinom travnja u SOS Dječjo selo u Lekenik iz škole upućen pun kombi paketa za tamošnje štićenike, u Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića stiglo je opširno pismo zahvale, koje potvrđuje da se dobro dobrim vraća.
Naime, učiteljica Danijela Gjura, ravnateljica Snježana Šeliš, pedagoginje Rajka Lužanić i Ivana Đerke te logopetkinja Martina Cenger u SOS Dječje selo Lekenik su odvezle pakete koje su za štićenike te institucije prikupili učenici 2.c razreda.
Do ideje da prikupe pakete učenici su došli na satu razrednika obrađujući temu "Djeca djeci". Nakon što su pogledali prezentaciju o djeci bez roditelja koju im je pripremila učiteljica, učenici su upitali mogu li kako pomoći toj djeci. Potaknuta učeničkim pitanjima učiteljica D. Gjura odlučila je obavijestiti roditelje te su na održanom roditeljskom sastanku objeručke prihvatili prijedlog da prikupe i pripreme pakete za djecu u Lekeniku. Prikupili su mnoštvo raznolikih paketa u kojima su bili igračke i školski pribor i slatkiše, koje su potom odvezli u dječje selo. Ovim primjerom željeli su poručiti svima da mogu pomoći i najmanjom sitnicom usrećiti nekoga, a samim time i sebe.
A iz Lekenika je ovih dana stiglo pismo koje je potpisao ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović. Pročitajte što stoji u PISMU ZAHVALE (RGP; foto OŠ. I.N. Jemeršića)