Objavljeno: 13/02/2020

Ove godine JVP Grubišno Polje će dobiti novo navalno vozilo

Zajamčeno je to sporazumom koji je s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom potpisao zapovjednik JVP-a Vitomir Pintarić

/slika/vijesti/2019/2019_12/2019_12_664_x_495/191219_cisterna.jpg

Nakon što je sredinom prosinca prošle godine od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na korištenje dobila auto cisternu zapremine spremnika vode 7000 litara, Javna vatrogasna postrojba Grubišno Polje će do kraja godine biti opremljena još jednim novim vozilom. Naime, zapovjednik postrojbe Vitomir Pintarić je početkom ovoga tjedna u Zagrebu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom potpisao sporazum kojim će Javna vatrogasna postrojba sudjelovati u provedbi projekta Modernizacije vatrogasnih postrojbi u sklopu Operativnoga plana Konkurentnost i kohezija za razdoblje od 2014. do 2020. godine za Republiku Hrvatsku i u njegovu okviru dobiti novo navalno vozilo.
Sporazumom se JVP Grubišno Polje obvezuje registrirati i osigurati te održavati vozilo, ali isto tako uključiti se u Plan izvanrednih mjera zaštite od požara za Republiku Hrvatsku. Riječ je o vozilu koje će u produženoj kabini moći prevoziti šest pripadnika vatrogasne postrojbe, a opremljeno je spremnikom za 3000 litara vode i 400 litara pjene.
V. Pintarić kaže kako je grubišnopoljska postrojba od gradske, preko županijske do državne razine vlasti te na svim razinama vatrogasne organizacije prepoznata kao mlada i neopremljena postrojba, ali s velikim entuzijazmom koja je opravdala svoje postojanje te se u budućnosti nada još nekim projektima kroz vatrogasne domove i kroz vatrogasni centar za gradnju kojega već postoje planovi. (RGP)