Objavljeno: 09/09/2019

Počela nova školska godina, u Grubišnom Polju u obnovljenim školskim zgradama

Osnovcima su sretnu i uspješnu novu školsku godinu poželjeli župan Damir Bajs i gradonačelnik Zlatko Mađeruh

/slika/vijesti/2019/2019_09/2019_09_664_x_495/190909_pocetak_skole.jpg

Prošli su ljetni praznici, počela je nova školska godina. Među 465 000 učenika u Hrvatskoj, koliko ih je sjelo u klupe u ovoj školskoj godini, je i 435 učenika Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, 13 više nego lani, kao i 157 učenika Srednje škole Bartola Kašića. Za sve učenike osnovnih škola udžbenike je financiralo Ministarstvo, a Grad Grubišno Polje, koji je protekle četiri godine kupovao udžbenike, ove je godine kupio sav popratni materijal.-Drago mi je da su taj model prihvatile i druge lokalne samouprave i tako isprovocirale Ministarstvo da osigura iste uvjete za sve učenike u Hrvatskoj, tako da je roditeljima ostalo kupiti torbe, papuče i tenisice-rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je danas sa zamjenikom Zlatkom Pavičićem učenicima i nastavnicima poželio sreću i uspjeh u narednoj školskoj godini koja je počela u obnovljenim zgradama grubišnopoljskih škola.
Tim povodom je učenike i djelatnike škola danas pozdravio i župan Damir Bajs sa suradnicima. Naime, poznato je da je školski prostor nakon opsežnih radova osvanuo s novom fasadom, stolarijom, obnovljenim učionicama, krovištem i grijanjem u dvorani, prema projektu energetske obnove koji je provela Bjelovarsko-bilogorska županija uz sufinanciranje većim dijelom novcem europske unije i dijelom vlastitim novcem.-Osigurali smo i dopunska sredstva za ono što nije obuhvaćeno energetskom obnovom, ali je potrebno za rad poput krečenja unutarnje stolarije i drugih potreba-kazao je župan Damir Bajs.
Prigodne riječi okupljenim učenicima, roditeljima i djelatnicima uputila je i ravnateljica OŠ I.N. Jemeršića Snježana Šeliš.
Sve je obradovala činjenica da je na razini županije nakon nekog vremena broj učenika upisanih u prve razrede povećan i to za tridesetak više. Ukupno ih je 1007. (RGP)