Objavljeno: 02/07/2020

Podijeljene svjedodžbe maturantima - Luka Totgergeli najučenik generacije !

Najvišu nagradu škole Plaketu s likom Bartola Kašića L. Totgergeli je dobio za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta tijekom srednjoškolskog obrazovanja

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200702_luka_maturanti.jpg

Srednja škola Bartola Kašića jučer je održala godišnju svečanost dodjele svjedodžbi maturantima, te priznanja i nagrade drugim učenicima. Nagrade za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u prošloj školskoj godini dobili su Darijo Đurđević i Nika Andričević, učenici 3. razreda gimnazije, Đurđević i za za osvojeno 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika, maturantice Tihana Prhal učenica 3. razreda smjera konobar i Nikolina Kalanjoš, učenica 3. razreda smjera kuhar te Marija Novalić, učenica 1. razreda gimnazije.
Plaketu s likom Bartola Kašića, kao najviše priznanje koje škola učenicima dodjeljuje te posebnu nagradu za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta tijekom srednjoškolskog obrazovanja dobio je učenik 4. razreda gimnazije Luka Totgergeli, koji je time postao najučenik generacije. Kaže kako je uspjeh rezultat velikoga truda, učenja, zalaganja i odricanja.-Važno je biti koncentriran na nastavi i tako puno naučiti u školi, dok u slučaju nekih predmeta treba prionuti poslu i kod kuće, poput matematike ili fizike-kaže L. Totgergeli.
Nagrade su još primili Adriana Šulentić i Antonija Gerenđir, učenice 4. razreda gimnazije, Nika Andričević učenica 3. razreda gimnazije i Mihael Prodanović, učenik 2. razreda programa tehničar za računalstvo za sudjelovanje na fotonatječajima "Volim svoju školu, volim svoj grad", odnosno "Što radim u slobodno vrijeme?" Nagradu za najčitatelja u kategoriji nastavnika u ovoj školskoj godini dobila je nastavnica Monika Vojvodić Andričević, a u kategoriji učenika Antonija Gerenđir.
Čestitke učenicima uputila je ravnateljica škole Ivana Orešković i zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić. (MP; foto MP i SŠ Bartola Kašića)