Objavljeno: 17/09/2020

Potpisana nova tri ugovora o potporama s gradskim poduzetnicima i obrtnicima

Do sada je u ovoj godini zaprimljeno 28 zahtjeva za jednu od ukupno pet mjera potpora na ime kojih je Grad isplatio 237 193,71 kunu

/slika/vijesti/2020/2020_09/2020_09_664_x_495/200917_ugovori_poduzetnici.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh jučer je s troje grubišnopoljskih poduzetnika potpisao ugovore temeljem Javnog poziva, odnosno Programa Grada Grubišnoga Polja za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva u ovoj godini. Naime, Grad četvrtu godinu zaredom provodi taj program kojim, ove godine kroz pet mjera, gradskim poduzetnicima i obrtnicima osigurava potpore i nastoji pomoći u unaprjeđenju njihova poslovanja.
Ove je godine u proračunu za taj program rezervirano 300 000 kuna, a do sada su zajedno s jučerašnjim ugovorima grubišnopoljski poduzetnici i obrtnici iskoristili 237 193,71 kunu. Naime, do sada je zaprimljeno 28 zahtjeva za jednu od ukupno pet mjera koje obuhvaća Program za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva. Među njima najviše je zahtjeva bilo za mjeru IV. Subvencioniranje nabave strojeva i opreme, tako da je na ime te mjere isplaćeno 184 394,71 kunu. I jučerašnji potpisnici ugovora s Gradom Grubišnim Poljem su od Grada zatražili i ostvarili potporu za kupnju strojeva i opreme. Riječ je o Frizerskom obrtu 'Frizer za muškarce', koji je za kupnju strojeva i opreme ostvario subvenciju od 677 kuna, dok su Tesarski obrt Kosanović i tvrtka Kamber tech ostvarili maksimalan iznos prema mjeri IV, odnosno 15 000 kuna.
Čestitajući potpisnicima ugovora gradonačelnik Mađeruh je rekao kako je, unatoč činjenici da je ova godina zbog pandemije koronavirusa specifična i uvelike sa smanjenim prihodima u gradski proračun, Grad osigurao potpore za poduzetnike.-Cilj mjera je da vam pomognu i da se na taj način otvori koje radno mjesto u gradu. Lokalna uprava vas cijeni kao sastavni dio razvoja grada, jer bez vas ni grad ne bi išao naprijed-kazao je gradonačelnik.
Javni poziv za ostvarivanje subvencija prema ovogodišnjemu programu otvoren je do 30. studenog ove godine, odnosno do iskorištenja rezerviranoga iznosa u proračunu. (Tekst i foto: MP)