Objavljeno: 21/08/2019

Potpisani ugovori za stambeno zbrinjavanje putem gradskoga programa

Za stambeno zbirnjavanje je preostalo još 86 400 kuna u gradskom proračunu pa su pozvane druge mlade obitelji da tu priliku iskoriste

/slika/vijesti/2019/2019_08/2019_08_664_x_495/190821_ugovori_stambeno.jpg

Jučer je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao prvih sedam ugovora prema gradskom programu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području grada, donijetom ove godine. Naime, Grad Grubišno Polje je početkom srpnja uputio javni poziv mladim obiteljima sa svog područja da dostave prijave za korištenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja na području grada kojim je namjera pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike s ciljem sprječavanja raseljavanja te poticanja naseljavanja mladih obitelji na područje Grada Grubišnoga Polja.
Riječ je o programu putem kojega je za stambeno zbrinjavanje mladih na području grada rezervirano 150 000 kuna koje će biti raspodijeljene putem dviju mjera. Mjera 1.1 je Potpora pri kupnji građevinskog zemljišta, stambenog objekta ili gradnje kuće radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Grubišnoga Polja i za nju je rezervirano 90 000 kuna, dok mjera 1.2 Potpora za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor osigurava 60 000 kuna.
Važno je naglasiti da su korisnici mjera mlade obitelji, a u tom se smislu smatra prijavitelj i njegov bračni ili izvanbračni partner, odnosno jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj, pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 35 godina života prije raspisivanja javnog poziva, a vlasnik je ili suvlasnik nekretnine.
Nakon potpisanih sedam ugovora je od rezerviranih 150 000 kuna na raspolaganju drugim mladim obiteljima ostalo još 86 400 kuna, od čega 34 000 kuna za mjeru kupnje nekretnine, a 43 400 za rekonstrukciju. Stoga je iz Grada upućen poziv i drugim mladim obiteljima s područja grada da se prijave i ostvare potpore.
-Nisu to ogromna sredstava ali vjerujem da ćete ih racionalno iskoristiti i s njima biti zadovoljni-komentirao je Z. Mađeruh. (RGP)