Objavljeno: 29/04/2015

PRIJATELJSKI SUSRET
NK Zdenka '91 - GNK Dinamo 0:1

Na poziv NK Zdenke '91 u Velikim Zdencima je gostovala druga seniorska momčad zagrebačkog kluba, koja se natječe u 3. HNL-u

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150430_zdenka_dinamo.jpg

Susret godine, kako su ga neki već nazvali, završio je s 1:0 u korist gostiju iz Zagreba. Naime, jučer su nogometaši Zdenke '91 u prijateljskoj utakmici ugostili drugu seniorsku momčad GNK Dinama iz Zagreba, koja se, oformljena ove sezone, natječe u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi. Unatoč kiši susret je pratilo dvjestotinjak gledatelja. Trener Dinama Sreten Ćuk pojasnio je koja je ekipa stigla u Velike Zdence.-To je poligon u kojem se kale mladići izrasli iz juniorskog staža, rekovalescenti prvoga pogona i oni koji dolaze u Dinamo kako bi se okušali iz takozvane doselekcije-naveo je S. Ćuk.
Trener je dodao da je riječ o gostovanju prema odluci Uprave Dinama o vraćanju tješnje suradnje s bazom, odnosno čitavim prostorom Hrvatske, BiH i Slovenije, posebice onim dijelovima koji preferiraju 'plavu' boju. Kada je u pitanju korist domaćina taj je susret poticaj za pojačavanje treninga, popularizaciju sporta u mlađim dobnim kategorijama, ali i prilika da predstavnici lokalne samouprave uvide opravdanost ulaganja u organizirano bavljenje sportom, kazao je S. Ćuk.
Zadovoljstvo gostovanjem druge ekipe zagrebačkoga Dinama nije krio ni predsjednik Zdenke '91 Zdravko Rizman. –Mislim da smo napravili pravu stvar. Puno je publike, bez obzira na kišu. Trebaju ovakva gostovanja biti što češća koja su pozitivna za sve nas-kazao je Rizman.
Među Dinamovima igračima bio je i grubišnopoljske gore list, Marko Iharoš, koji posljednjih godina živi u Zagrebu. Prve nogometne korake je s 12 godina napravio u NK Trešnjevci, a potom je prešao u Dinamo i ostvario san o kojemu sanjaju mnogi njegovi vršnjaci.(RGP)