Objavljeno: 03/04/2015

Projektom 'Topli obrok za svu djecu' školski će gablec osigurati svim učenicima

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenoga križa, a partneri Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića i Grad Grubišno Polje

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150319_madarski_jezik.jpg

Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišnoga Polja će na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih kandidirati projekt naziva 'Topli obrok za svu djecu', kojim bi u slijedećoj školskoj godini osigurao obrok za sve učenike kojima roditelji to ne mogu osigurati ili imaju poteškoća u osiguravanju toploga obroka.
Milorad Tomić, ravnatelj Crvenoga križa Grubišnoga Polja, kaže da će osnove škole u Grubišnom Polju i Velikom Grđevcu, kao partneri projekta kategorizirati učenike prema već utvrđenih šest kriterija.-Neko će dijete ispunjavati jedan, a neko svih šest, a neko, primjerice, tri. Mi očekujemo da će u okvir projekta ući sva djeca koja će imati najmanje dva ili tri kriterija, ovisno o broju djece-kaže M. Tomić. Kako ima djece koja su veća sada u sustavu socijalne skrbi, oni će automatizmom ući u okvir projekta.
Očekuje se da će cijela procedura od natječaja do odobravanja projekta biti gotova do lipnja ove godine, kako bi bili jasni svi podaci za narednu školsku godinu. Partner u projektu je i Grad Grubišno Polje, koji će financijski potpomoći projekt, dok je suradnik projekta Centar za socijalnu skrb.(RGP; foto: ilustracija)