Objavljeno: 14/02/2020

Prvi pljesak 2020.: Jeleni Frantal i 3.c razredu najviše nagrada !

Nastupilo je 13 malih pjevača i pet plesnih skupina

/slika/vijesti/2020/2020_02/2020_02_664_x_495/200214_prvi_pljesak.jpg

Sinoć je u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Frano Tuđman u organizaciji CIK-a, Grada Grubišnoga Polja i Turističke zajednice Grada održan ovogodišnji gradski festival pjevača i plesača amatera Prvi pljesak.
Na festivalu je podijeljeno u dvije kategorije nastupilo 13 pjevača te potom i pet plesnih skupina. Pjevače i plesače je pratio žiri u kojemu su i ove godine bile profesorice grubišnopoljskog područnoga odjela daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog Andrea Vončina i Ivana Bešenić Znika, Vesna Fabro ispred Turističke zajednice grada, Ivana Ledić ravnateljica Gradske knjižnice Mato Lovrak i Una Stamenić, voditeljica FA CIK-a.
Odlukom žirija prva nagrada u mlađoj kategoriji do 10 godina pripala je Chiari Matanović Buzuk, druga Jeleni Frantal, a treća Larisi Vanjous. Prva nagrada u starijoj kategoriji pripala je Anamariji Vanjous, druga Mariji Pavera, a treća Franciski Đelekovčan. Među plesnim skupinama prema sudu žirija najbolje su bile Zombače, potom 3.C razred Osnovne škole I.N. Jemeršića, a treća plesna nagrada pripala je Andrei i Dori.
Pjevački favorit publike ove godine bila je četverogodišnja Jelena Frantal, dok je publika u slučaju plesača nagradu odlučila dati 3.C razredu, tako da su favoriti publike ove godine odnijeli najviše i to istovjetnih nagrada. Dodijeljena je i nagrada za najbolju koreografiju koju je prema mišljenju žirija pripala Lei Liber, dok je najbolje odjevenom izvođačicom proglašena Valentina Vidak. Sveje pjevače i ove godine na klavijaturama pratio grubišnopoljski glazbenik Mario Palatinuš. U revijalnom dijelu festivala nastupili su mali folkloraši i Mateo Malek, koji je do sada nekoliko puta pobjeđivao na festivalu.
Natjecatelje i publiku pozdravio je zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić, dok je nagrade najboljima uručila gradska pročelnica za financije Jasminka Meheš. (RGP)