Objavljeno: 18/09/2020

Radovi na kanalizaciji i nogostupu u Zvonimirovoj počinju u ponedjeljak

Prva faza će biti postavljanje jednog kilometra kanalizacije i nogostupa, koji će biti asfaltiran u skladu s vremenskim uvjetima

/slika/vijesti/2020/2020_09/2020_09_664_x_495/200918_radni_sastanak.jpg

Danas je u Gradskoj upravi održan radni sastanak predstavnika Grada Grubišnoga Polja, Vodovoda Grubišnoga Polja i Zajednice ponuditelja Lonja Strug d.d. te svih ostalih uključenih u projekt izgradnje ulične sanitarno-fekalne i oborinske kanalizacije i rekonstrukcije pješačke staze u Ulici kralja Zvonimira u Grubišnom Polju duge 2,5 kilometra, na kojemu su definirani posljednji detalji i početak radova. Projekt je to vrijedan 8,1 milijun kuna koji je pokrenuo Grad Grubišno Polje i predao ga Vodovodu Grubišno Polje, budući da sukladno Zakonu o gradnji Grad ne može biti investitor.
Danas je dogovoreno da radovi kreću idućega tjedna. Zdenko Uzel, direktor Lonja Struga kazao je da je riječ o pripremnim radovima, dok se s iskopima kreće 28. rujna.-Prva faza će biti postavljanje jednog kilometra kanalizacije i nogostupa, koji će biti asfaltiran u skladu s vremenskim uvjetima-kazao je Z. Uzel.
Nogostup će biti izveden na istovjetan način kao i u ostatku središta grada, a oborinska odvodnja će biti preusmjerena u odvodne jarke što će eliminirati problem plavljenja toga dijela grada, koje se dogodilo nekoliko puta za vrijeme obilne kiše. Na strani ulice na kojoj će biti postavljena kanalizacija putni jarci će biti zatvoreni, dok će na suprotnoj putni jarci ostati.
Grad Grubišno Polje je preuzeo obvezu organizirati sigurnu komunikaciju učenika do škole.-U razgovorima s ravnateljima škola ćemo pronaći model sigurnog odlaska učenika u školu. Hoće li to biti obveza, roditelja, lokalne uprave ili škole, utvrdit ćemo s ravnateljima škola-kazao je gradonačelnik Mađeruh. Z. Uzel je dodao da će regulacija prometa na radilištu biti izvedena prema projektu, pri čemu će se izvođač što više prilagođavati zahtjevima Grada i građana kako bi sve bilo u normalnom tijeku. (Tekst i foto: MP)