Objavljeno: 12/08/2014

Radovi na pročistaču odmiču, pola posla već napravljeno

Operativnim planom kraj radova predviđen je za 31. prosinca ove godine, kaže gradski pročelnik Željko Margeta.

/slika/vijesti/2014/2014_08/2014_08_664_x_495/08_12_procistac.jpg

Radovi na izgradnji 10 milijuna kuna vrijednog pročistača otpadnih voda u Orlovcu u Grubišnom Polju teku prema planu, doznajemo od Željka Margete, gradskog pročelnika za stambeno komunalne poslove i uređenje prostora. To je jedan od najvećih projekata koji se posljednjih godina provodi u Grubišnom Polju.-Radi se punom parom. Po pitanju operativnog plana držimo se rokova. Po pitanju građevinskoga radova napravljeno je pola. U ukupnoj investiciji od 10 milijuna kuna polovica su građevinski, a polovica elektorinstalaterski i strojarski radovi-kazao je Margeta.
Radove na pročistaču izvodi konzorcij koji predvodi tvrtka Bistra iz Đurđevca, sa svojim podizvođačem Hidroinženjeringom iz Ljubljane. Prema svemu sudeći radovi će kako sada teku, teći i dalje, te će biti gotovi u predviđenom roku.-Prema operativnom planu kraj radova planiran je za 31. prosinca ove godine-kaže Margeta.
Grad Grubišno Polje je pripremio i zamolbu prema Hrvatskim vodama kojom traži potporu za gradnju kanalizacijskog kolektora uz potok Šovarnicu s retencijskim bazenom nedaleko Ulice 30. svibnja.-Vrijednost investicije je oko pola milijuna kuna. Hrvatske vode bi financirale neto-kaže Margeta. Retencijski bazen imat će ulogu svojevrsnog zaštitara pročistača, koji će u slučaju naleta velikih oborinskih voda pročistaču dozirati količine onečišćene vode.(RGP)