S prvom pričešću napravili novi korak u vjerničkom životu

Nakon što su krštenjem primili prvi, prije nekoliko dana ispovjedivši se i drugi, 46 mladih župljana župe sv. Josipa i Svih Svetih Velikih i Malih Zdenaca u nedjelju primilo i treći sakrament.

S prvom pričešću napravili novi korak u vjerničkom životu

Nakon što su krštenjem primili prvi, potom prije nekoliko dana po prvi puta ispovjedivši se i drugi, 46 mladih župljana župe sv. Josipa i Svih Svetih Velikih i Malih Zdenaca u nedjelju je primilo i treći sakrament, svete pričesti. Kako je naglasio župnik Većeslav Magić, taj je sakramentu osobito važan u životu vjernika.
-Ponajprije jer ga je ostavio sam Isus na posljednjoj večeri, ali i stoga jer se pravi kršćanin mora hraniti Isusovim tijelom da bi mogao rasti i u duši izgrađivati i biti bolji čovjek, kršćanin i vjernik.-kazao je župnik. Sakramenti su vidljivi znakovi po kojima vjernici primaju nevidljivu Božju milost, a s prvom pričešću primili su Krista u svoja srca i duše.
-To su znakovi koje je Isus krist postavio i ostavio svima nama. Ako ih se držimo, onda ćemo u vjeri ispravno rasti i živjeti-poručio je župnik Magić.
Kako su svoju djecu u vjernički život uveli donijevši ih na krštenje nakon rođenja, tako su potpora pri nedjeljnom novom vjerničkom koraku prvopričesnicima bili njihovi roditelji.-Dužni smo vam čistu i cjelovitu vjeru prenositi riječju i životom, a vi dragi naši slavljenici, iako ste još mali, vjeru svojih očeva, djedova i pradjedova nositi kao baklju kroz vrijeme koje je pred vama-poručila je s ambona Snježana Šeliš obraćajući se uime roditelja, dodajući da na tom putu nisu sami, već je sveprisutan Isus Krist.(RGP)


  Povratak na: Novosti