Objavljeno: 21/09/2020

S tri ugovora vrijedna 1,82 milijuna kuna unaprjeđuje se infrastruktura i imovina grada

Ugovori osiguravaju ulaganja u IV. fazu ugradnje led rasvjete, obnovu krovišta doma u Velikim Zdencima i dovršetak kanalizacije u Hebrangovoj

/slika/vijesti/2020/2020_09/2020_09_664_x_495/200921_tri_ugovora.jpg

Danas su u Gradskoj vijećnici potpisana tri ugovora vrijedna ukupno oko 1,824 000 kuna, kojima će biti modernizirana infrastruktura na području grada i imovina Grada Grubišnoga Polja.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je sa Stjepanom Leškovićem, direktorom tvrtke Elmo potpisao ugovor za provedbu IV. faze ugradnje ekološki i energetski učinkovite led javne rasvjete. Tom fazom, vrijednom 623 972,50 kuna, pri čemu će 300 000 kuna osigurati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak Grad, bit će ugrađena nova rasvjeta uz državnu cestu D5 u naseljima Dapčevačkim Brđanima, Velikoj Dapčevici i Lončarici, potom u Orlovcu Zdenačkom, Poljanima i Donjoj Rašenici. Riječ je o ukupno 300 starih armatura koje će do kraja listopada biti zamijenjene novima.
349 075 kuna vrijedan ugovor gradonačelnik je potpisao s Građevinskim obrtom Lagundžić i to za rekonstrukciju krovišta na Mjesnom domu u Velikim Zdencima. I taj bi projekt, koji će u cijelosti biti financiran iz proračuna Grada, trebao bi biti gotov do kraja listopada, ponajviše stoga što se nakon uređenja krova nastavljaju radovi na uređenju doma.–Čestitam objema tvrtkama na uspješnom prolasku na natječaju, nadam se da neće biti problema i da ćete poštivati rokove. To nam je važno u prvom dijelu da stignemo povući sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a u drugom dijelu da omogućimo Savezu Čeha u RH kako bi i oni završili svoju investiciju uređenja potkrovlja doma-kazao je gradonačelnik Mađeruh.
Treći ugovor danas su u Gradskoj vijećnici u nazočnosti gradonačelnika Mađeruha potpisali direktor Vodovoda Grubišno Polje Ivica Ahac i vlasnik obrta za graditeljstvo Kograd iz Pitomače Ivan Kostelac. Riječ je o izgradnji ulične sanitarno-fekalne kanalizacije u Ulici Andrije Hebranga u dužini od 386 metara s crpnom stanicom i tlačnim cjevovodom dugim 131 metar te 20 revizionih okana. Vrijednost radova je 676 092,55 kuna bez PDV-a, odnosno 845 115,69 kuna s PDV-om. U financiranju udio Hrvatskih voda je 80 posto neto iznosa, dok Grad Grubišno Polje snosi trošak preostaloga dijela neto iznosa, ali i PDV u iznosu od 169 023,14 kuna. Investicija bi trebala biti gotova do 30. studenog.-Ponajviše zbog subvencioniranih sredstava, ali i predugo već radimo u toj ulici. To je nastavak kanalizacije koja ondje nije provedena. Bilo je problema s rekonstrukcijom postojeće, morali smo zaustaviti i dogovoreno asfaltiranje. Samo je dio ulice asfaltiran, dok ćemo drugi dio asfaltiranja i gradnju nogostupa završiti u rano proljeće slijedeće godine-kaže gradonačelnik Mađeruh. Ivica Ahac, direktor Vodovoda Grubišno Polje zadovoljan je što je posao povjeren obrtu Kogradu s kojim ta tvrtka kao investitor gradi kanalizaciju u naselju Poljani, koja je pri završetku.-Kograd je upoznat i s Hebrangovom, budući da je ove godine ondje obavio rekonstrukciju 540 metara vodovoda prije asfaltiranja i rekonstrukciju 70 metara postojeće kanalizacije-rekao je I. Ahac.-Lijepo je čuti da ste zadovoljni našim radom te ćemo se i dalje truditi i sve završiti u predviđenom roku-kazao je I. Kostelac, najavivši da bi radovi na kanalizaciji u Poljanima mogli biti gotovi u naredna dva tjedna. (Tekst i foto: Michael Palijan)