Objavljeno: 05/02/2015

ŠKOLSKI LIST Novo ime, novo ruho i novi prijedlog na državni susret LiDraNo

List Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića od ovoga broja nosi ime Labudići, otisnut je na više stranica i u boji.

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150205_labudici.jpg

Iz Rovišća, gdje je danas održan županijski susret LiDraNo za osnovce, stigla je odlična vijest: da je školski list Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića predložen za državni susret literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika ! To je još jedna potvrda trudu uredništva lista, koji je ove godine doživio velike promjene.
Naime, nakon što je 18 godina nosio naziv Žutokljunac, novi broj lista Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića objavljen je pod novim nazivom: "Labudići". Kulturno umjetnički klub škole koji čine učitelji hrvatskoga jezika, knjižničarka, učitelji vjeronauka, likovne i glazbene kulture, voditelj aktiva nižih razreda, te pedagoginja i ravnateljica škole, donio je odluku o promjeni naziva.-Poučeni iskustvima da listovi imaju nazive reprezentativne za škole koje ih objavljuju, odlučeno je da i list naše škole dobije takav. Naziv „Labudići“ odabran je prema epitetu „Bijela labudica“, koji je školi ponosno nadjenut nakon izgradnje sredinom pedesetih godina prošloga stoljeća-elaborirala je školska ravnateljica Snježana Šeliš.
Novost je i to da je tisak lista daleko kvalitetniji od prethodnika, cijeli je otisnut u boji, a istovremeno je i povećan broj stranica. S obzirom na to da je list i lani predložen za državni susret, uvedene novine u njegovoj izradi bile su jamac i ovogodišnjega uspjeha. Ostaje nada da će na državnoj razini polučiti veći uspjeh negoli prethodni Žutokljunac.(RGP)