Objavljeno: 28/04/2015

SPORTSKI VIKEND
Većina gradskih klubova zabilježila pobjede

Nove bodove osvojili su svi gradski klubovi osim šahista Bilogore '91, kojima sreća u dva kola nije bila naklonjena

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_20_zdenka_belupo.jpg

Gradski sportski klubovi, osim šahista Bilogore '91, protekloga su vikenda polučili odličan uspjeh, te zabilježili pobjede.
Nogometaši Zdenke '91 su u teškoj utakmici protiv NK Križevaca na domaćem terenu došli do tri boda. Pobijedili su rezultatom 2:1, koji je u 90. minuti susreta postavio Vedran Viljevac, zaslužan za oba Zdenkina zgoditka. Velikozdenački nogometaši sada su se smjestili na 8. mjestu na ljestvici Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica s 27 bodova. I klupski su juniori u 16. kolu došli do pobjede. Istim rezultatom, 2:1, pobijedili su Lipik 1925. I među Zdenkinim juniorima jedan je strijelac oba zgoditka, Dejan Mačkić.
Nogometaši Bilogore '91 u nedjelju su slavili u gostima. U Palešniku su NK Lastu svladali s uvjerljivih 3:0. Zgoditke za grubišnopoljski klub postigli su Marko Rakočević, Ivica Frantal i Dejan Barišić. Naredne nedjelje na domaćem terenu Bilogorci će se ogledati s dežanovačkim Dinamom.
Rukometaši Ilove su u petak odigrali zaostalo kolo protiv ludbreške Concordie, te slavili rezultatom 36:18. U subotnjem su susretu, pak, ponovno na grubišnopoljskom parketu, pobijedili i RK Marof iz Varaždinske županije, koji se nalazio mjesto iznad na ljestvici. Nakon što je poluvrijeme završilo rezultatom 19:15 u korist Grubišnopoljaca i utakmica je završena u tom tonu, rezultatom 33:26. No, četiri nova boda ipak nisu bila dovoljna da Ilova prestigne Marof, pa se i dalje nalazi na 7. mjestu ljestvice 3. hrvatske rukometne lige sjever, sada sa 16 bodova. Narednog vikenda Ilovaši odlaze u Nedelišće, gdje će s istoimenim domaćinom odigrati posljednji susret lige.
Boćari Otkosa 10 su u prvom kolu nastavka sezone u 2. zagrebačkoj boćarskoj ligi slavili. U nedjelju su s 2:0 na domaćem terenu pobijedili BK Šibice iz Zaprešića.
Šahisti Bilogore '91 nisu u bili sportske sreće kao i ostali gradski klubovi. U dva kola odigrana u Đurđevcu zabilježili su i toliko poraza. S 4:2 u 5. kolu svladao ih je ŠK Bjelovar, a u 6. kolu su s 3,5 : 2,5 izgubili od ŠK Stridona iz Štrigove. Grubišnopoljski se šahisti sada nalaze na 8. mjestu ljestvice lige s pet bodova.(RGP; foto: RGP, I. Ahac)