Objavljeno: 13/04/2015

U slijedećih 30 dana bit će izabran novi predsjednik Češke besede Velikih i Malih Zdenaca

Mandat dosadašnjoj predsjednici Josipi Dobrijević je istekao, a na izbornoj skupštini nije izabran novi

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150413_skupstina_cbvmz.jpg

Lanjski je plan rada ostvaren u potpunosti, dok će ovogodišnji biti u okviru lanjskoga. Čulo se to između ostaloga na godišnjoj izbornoj skupštini Češke besede Velikih i Malih Zdenaca. održanoj protekloga vikenda u mjesnom domu u Velikim Zdencima.-Ako ne ostvarimo moramo to obrazložiti i vratiti novac. Daleko više preko toga bilo je sudjelovanja u ulozi gostiju na mnogim manifestacijama-rekla je dojučerašnja predsjednica te češke besede Josipa Dobrijević. Naime, kako joj je istekao mandat, na skupštini trebao je biti izabran novi čelnik. No, to će sukladno obnovljenom i u skladu sa zakonom o udrugama promijenjenom statutu biti provedeno u narednih 30 dana.
Skupština te češke beseda je izabrala i novi, u odnosu na prethodni brojčano manji upravni odbor, u rad kojega je sada uključen i veći broj mladih.
Za zabavni dio skupštine pobrinuli su se članovi besede s nekoliko plesno-pjevačkih i glazbenih točaka. Gosti skupštine uz manjinske predstavnike: saborskoga zastupnika Vladimira Bileka, zamjenice župana Tanje Novotni Golubić i predsjednice Saveza Čeha Libuše Stranjik, bili su i čelnici Grubišnoga Polja gradonačelnik Zlatko Mađeruh i njegov zamjenik Dalibor Jurina.(RGP; foto: Facebook V. Bileka)