Objavljeno: 12/05/2020

U vrtić i dalje djeca samo oboje zaposlenih roditelja koji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djeteta

To vrtiću omogućuju Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja

/slika/vijesti/2020/2020_05/2020_05_664_x_495/200512_vrtic.jpg

Dječji vrtić "Tratinčica" Grubišno Polje, koji je to činio i tijekom proteklih tjedana zatvorenosti većine sustava, nastavlja zbrinjavati djecu samo oboje zaposlenih roditelja koji nemaju mogućnost rada od kuće i nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djeteta. To vrtiću omogućuju Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju Uputa Zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi i učenika koji pohađaju razrednu nastavu.
Nadalje, preporuka je da djeca koja su kronični bolesnici ili su u doticaju s kroničnim bolesnicima ostanu kod kuće. Roditelji koji će dovoditi djecu u vrtić obvezni su mjeriti temperaturu djetetu svakog jutra, te u slučaju povišene temperature ili respiratornih problema (kašalj, kratki dah) ostaviti dijete kod kuće. Djeca se preuzimaju na ulazu u vrtić ( potrebno je držati razmak u odnosu na druge roditelje) te djecu trebaju dovoditi (i odvoditi) uvijek iste osobe u vrtić, poručuju iz vrtića.
Dječji vrtić "Tratinčica" Grubišno Polje i nadalje osigurava prihvat djece u područnom objektu u Velikim Zdencima, Trg kralja Tomislava 6 i potrebno je telefonski najaviti dolazak djeteta te potpisati izjavu.
Roditelji koji ne vode dijete u vrtić u uvjetima epidemije COVID-19 oslobođeni su plaćanja naknade odlukom Gradskog vijeća Grada Grubišnoga Polja. Roditelji koji ispisuju dijete iz vrtića zbog polaska u osnovnu školu ili nekog drugog razloga, trebaju se javiti telefonom na broj 098 738 072. Djeca za koju nije javljen ispis putem telefona, smatraju se upisanima za pedagošku godinu 2020./2021., i roditelji ne moraju donositi liječničke ispričnice ili drugu dokumentaciju.
O svemu navedenom odgojitelji će pojedinačno obavijestiti roditelje putem telefona, a za sve informacije i nejasnoće mogu se i nadalje roditelji obratiti na broj 098 738 072. (Izvor i foto: DV Tratinčica)