Objavljeno: 07/05/2015

Učili kako se prijavljivati na natječaje fondova EU i resornih ministarstava

Dokumentacija za natječaje većih iznosa EU fondova je puno zahtjevnija-kazala je Adela Zobundžija, voditeljica radionice

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150506_radionica_inkub.jpg

Nemojte biti skeptični i prijavite se na europske i nacionalne fondove, jedinstvena je poruka jučer dovršene dvodnevne radionice naziva 'Mogućnosti financiranja razvojnih projekata iz sredstava strukturnih EU fondova i resornih ministarstava', koju je proveo Poduzetnički inkubator Grubišnoga Polja u suradnji s bjelovarskom Pro konzalting tvrtkom.
Naime, vlasnici OPG-a, poduzetnici i ostali poslovnjaci moraju se navikavati razmišljati na drugi način, jer su se ulaskom u EU pravila promijenila, prema kojima više neće biti moguće kontinuirano koristiti poticaje putem ministarstava ako ne budu ispoštovani određeni kriteriji. –Prvi dan radionice je bio teoretski, gdje smo se upoznali sa svim natječajima koji se mogu pratiti na nacionalnoj razini, ali i gdje mogu naći natječaje ukoliko imaju planove za velike investicije, a to su isključivo europski fondovi. Manje je takvih. Dokumentacija je puno zahtjevnija i to će teže odraditi sami bez konzultanata i potpornih institucija poput razvojnih agencija ili poduzetničkih inkubatora-kazala je Adela Zobundžija, direktorica Pro konzaltinga. Jučer su polaznici radionice učili kako popunjavati obrasce, prijavljivati se, što je potrebno u dokumentaciji.
Edukacija koju je organizirao Poduzetnički inkubator je tek jedna u nizu koja će se provoditi.(RGP; foto: Zlatko Pavičić)