Objavljeno: 01/07/2020

UOSIGP provodi nove i nastavlja dosadašnje projekte

Udruzi je odobren novi projekt, trogodišnji 'ZUK-Zajedno u klub', vrijedan 150 000 kuna, a nastavak programa Osobni asistenti u Grubišnom Polju je dvostruko bogatiji

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200701_uosigp_novi_projekti.jpg

Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje nositelj je nekoliko programa na području grada u okviru kojih provodi brojne aktivnosti usmjerene na pružanje pomoći svojim članovima, a pritom i zapošljava. Udruzi je odobren još jedan projekt, trogodišnji 'ZUK-Zajedno u klub', koji je financiran putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i provodit će ga u partnerstvu s Gradom Grubišnim Poljem i Centrom za socijalnu skrb Grubišno Polje. Sastoji se od puno aktivnosti. U prvoj godini provedbe će biti obuhvaćeni klubovi u okviru kojih će korisnici programa provoditi neobavezna druženja, ali i sve one radionice koje je Udruga i do sada provodila putem drugih projekata. Projekt ima predviđen i edukacijski dio kao i psihološke radionice i terapije za osobe s poteškoćama u razvoju i mlade osobe s invaliditetom te članove njihovih obitelji. Bit će održana i javna tribina o položaju osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici, posjeti nepokretnim i slabije pokretnim članovima kao i izlet u socijalnu tvrtku Hedona u Križevcima. U projektu će biti zaposlene dvije osobe, a podršku će pružati i stručne osobe. Projekt, za koji će uskoro biti potpisan ugovor, vrijedan je 150 000 kuna, rekla je voditeljica programa Lorena Kiša.
Udruga je osigurala i nastavak prošlogodišnjeg programa Osobni asistenti u Grubišnom Polju osobama s intelektualnim poteškoćama i mentalnim oštećenjima, kako bi mogle normalno funkcionirati u društvu. Nastavkom projekta bit će pružena skrb za osam osoba te će toliko biti i zaposleno asistenata, što je dvostruko povećanje u odnosu na prošlogodišnji program. Kristijan Soldan, voditelj toga projekta, kaže kako će projekt, koji će trajati 30 mjeseci i vrijedan je 1,230 000 kuna, u cijelosti biti financiran iz Europskog socijalnog fonda. (MP)