Objavljeno: 05/02/2015

UZ KOCKAVICA Lani unatoč lošim vremenskim prilikama ostvarili četverostruki urod šećerca

Nagrada odličnom lanjskom radu Zadruge stigla je u obliku plakete Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150205_kockavica.jpg

Godišnje skupštine prilike su kada se podvlače crte ispod postignuća u protekloj godini. Početkom tjedna takvu su crtu podvukli članovi Učeničke zadruge Kockavica, grubišnopoljske Srednje škole Bartola Kašića. Zaključeno je kako je iza Zadruge još jedna uspješna godina. Potvrda tomu između ostaloga stigla je iz Obrtničke komore Bjelovara. Naime, Komora je ove godine u povodu 20. obljetnice školi dodijelila plaketu za njezin doprinos u obrazovanju kadrova iz područja obrtništva.-Osim što su se u kvalitetu uvjerili kroz dokumentaciju koju dostavljamo u okviru redovnoga školovanja učenika, izravno su se uvjerili na raznim natjecanjima i predstavljanjima udruge, ili na ugovorenim poslovima gdje su naši učenici pružali svoje usluge, ili izrađivali svoje proizvode-kazao je predsjednik Zadruge Jozo Matošecić.
Naime, tijekom godine Zadruga u smislu otvorenog tržišta surađuje s brojnim institucijama poput Bjelovarsko-bilogorske županije, Centra za kulturu, Grada Grubišnoga Polja, Udruge za promicanje inkluzije, a od lani i s Podzemnim skladištem plina, kojima nudi svoje proizvode i usluge koje izrađuju odnosno pružaju kroz osam sekcija. Ugostiteljsku, poljoprivredno-prehrambenu, strojarsku, elektroničarsku, novinarsku, tržišno-komercijalnu, informatičku i kao najnoviju prevodilačku sekciju. Naravno, u radu Zadruge su osim učenika ključni i vanjski suradnici, te nastavnici.-Glavni cilj je da učenici pokažu svoja znanja i vještine, a nastavnici da im različitim pristupom poslu kažu na koji se način može napraviti dobra proizvodnja, dobra zarada i stručnim pristupom, ali i na koji se način može propasti u proizvodnji-navodi predsejdnik Zadruge.
U sklopu skupštine dodijeljena su priznanja partnerima, podupirućim članovima i vanjskim suradnicima Zadruge, dok je zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina izrazio zadovoljstvo radom Zadruge. Naročito je istaknuo zadovoljstvo pozitivnim poslovanjem poljoprivredne sekcije u proizvodnji kukuruza šećerca, kao dobar primjer ozbiljnoga i stručnog pristupa postavljenim zadacima u nepovoljnim vremenskim prilikama. Naime, unatoč lošim vremenski prilikama urod je četverostruko veći negoli do sada.-Osim što je učetverostručena proizvodnja, našli smo dobrog kupca na tržištu, gdje smo polovicu prodali, a drugu polovicu iskoristili za Kukuruzijadu, te za donacije ponajprije Učeničkoj zadruzi Klasje iz Županije nakon poplave, Udruzi za promicanje inkluzije i Dječjem vrtiću Tratinčici u Grubišnom Polju-zaključuje J. Matošević.(RGP)