Objavljeno: 22/05/2019

Završilo od kolijevke do groba najljepše - đačko doba !

I 65 grubišnopoljskih maturanata norijalo po gradskim ulicama i ustanovama. Slavlje nastavljaju u mjesnim domovima

/slika/vijesti/2019/2019_05/2019_05_664_x_495/190522_norijada.jpg

Današnji Dan maturanata i norijada kao njegov sastavni dio obilježavaju kraj jednog od najljepših razdoblja života, prekretnicu nakon koje počinje nešto ozbiljnije egzistencijalno razdoblje života, odnosno razdoblje u kojemu se često čuje krilatica 'od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba'.
I 65 grubišnopoljskih maturanata je norijadom po gradskim ulicama također dalo do znanja da je to doba završeno i da napuštaju školske klupe. Osjećaji su pomiješani i suzama i osmjesima. Koji je osjećaj jači ? -Teško je to pitanje. Ne mogu to polarizirati. Sretna sam jer nas je škola zadužila, ostavili su nam tolike lijepe uspomene i lijepo je to sve slaviti. Ipak, jedna je životna era gotova, treba nastaviti dalje, upisivati fakultete i Bog nam pomogao!-rekla je Neda Soldan, maturantica gimnazije. Ivan Karakaš maturant tehničara za računalstvo je istaknuo da su svi sretni i zadovoljni, iako je teško prihvatiti da je došao kraj četiri godine zajedništva.-Ekipa je bila super. Sve je bilo na svom mjestu-rekao je I. Karakaš. Odjeveni u za tu priliku posebno kreirane i izrađene majice, neki pješice, neki u traktorskoj prikolici oboružani zviždaljkama, pjenama za brijanje, ali i neizostavnom raspoloženošću i veseljem, maturanti su norijajući po gradskim ulicama donorijali i pred Gradsku upravu gdje ih je dočekao zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić. Osim sokova i sendviča dočekao ih je i prigodnim porukama i zahvalama.-Odradili ste jako dobar posao. Osam godina osnovne i četiri godine srednje škole i sad vas očekuju fakulteti ili posao, još jedno lijepo životno razdoblje. Želim vam da svi uspijete u svojim namjerama-poručio im je zamjenik Pavičić.
V.d. ravnateljice Srednje škole Bartola Kašića Kristina Vrbicki rekla je kako školu zauvijek napušta 65 učenika završnih razreda i to 23 gimnazijalca, 18 konobara, kuhara i poljoprivrednih gospodarstvenika, šest automehatroničara i 18 tehničara za računalstvo.-Brojnija je to generacija, pogotovo ako govorimo o gimnazijalcima, izrazito kvalitetnih i dragih učenika. Želimo im sve najbolje kako na državnoj maturi, tako i u obrani završnih radova te pronalasku posla-rekla je  K. Vrbicki. A gimnazijalci će nakon napornog prijepodneva nastaviti norijati u domu u Grbavcu, tehničari za računalstvo u Velikoj Barni, a kuhari, konobari i poljoprivredni gospodarstvenici u Orlovcu Zdenačkom. Vjerujemo da će slavlje proteći dostojanstveno kako su partijali i njihovi prethodnici proših godina.(RGP)