Objavljeno: 13/05/2019

Župni i zbor mladih i župljani grubišnopoljske župe sv. Josipa imali poprilično ispunjen tjedan

Zbor gostovao u Karlovcu i Lukavcu, zbor mladih u Koprivnici, a vjernici hodočastili u Mariju Bistricu

/slika/vijesti/2019/2019_05/2019_05_664_x_495/190513_lukavec_1.jpg

Sinoćnjim gostovanjem u župi Majke Božje Fatimske u Lukavcu nedaleko Velike Gorice završio je aktivnostima i gostovanjima poprilično ispunjen protekli tjedan župnoga zbora, zbora mladih i župljana grubišnopoljske župe sv. Josipa. Naime, aktivnosti su počete u srijedu kada je na poziv mons. Antuna Sentea, rektora Nacionalnog svetišta Sv. Josipa u Karlovcu, župni zbor gostovao u tom svetištu, gdje je animirao misno pjevanje u sklopu proslave Velike devetnice u čast sv. Josipa. Istovremeno je proslavljen i sveti Florijan, pa je misnom slavlju na sedamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu, koje je u tom svetištu predvodio grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić, uz veliki broj onih s područja Karlovačke županije prisustvovalo i nekoliko grubišnopoljskih vatrogasaca.
Članovi zbora mladih u petak su bili gosti u Župi sv. Leopolda Mandića u Koprivnici, gdje su na večernjoj misi u sklopu trodnevice u čast tog poznatog hrvatskog sveca, rođenog na jučerašnji dan 1866. godine, animirali misno pjevanje. Veliki broj župljana je u subotu hodočastio u Nacionalno svetište Majke Božje u Mariji Bistrici u sklopu biskupijskoj hodočašća Bjelovarsko-križevačke biskupije.
Sinoć je župni zbor u župi Majke Božje Fatimske u Lukavcu nedaleko Velike Gorice, kojom sada upravlja bivši grubišnopoljski župnik Josip Žagar, animirao misno pjevanje u sklopu tamošnje trodnevice posvećene Majci Božjoj Fatimskoj, koja se slavi na današnji dan, na godišnjicu ukazanja Gospe u 1917. godine u portugalskoj Fatimi. Koncelebriranu svetu misu u nazočnosti domaćina vlč. J. Žagara i još dvojice svećenika u miru predvodio je grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić. Na misi i kasnijem druženju domaćina i gostiju bio je i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh s obitelji.(RGP; foto: M.P. i V.M.)