Objavljeno: 05/05/2021

Na spomendan njihova zaštitnika sv. Florijana grubišnopoljski vatrogasci bogatiji za dva vozila

Iz MUP-a je stiglo novo višenamjensko navalno vozilo, JVP uz pomoć Grada kupio autoljestve od 30 metara

/slika/vijesti/2021/2021_05/2021_05_664_x_495/210505_jvp_vozila_ljestve.jpg

Jučerašnji spomendan sv. Florijana i Dan hrvatskih vatrogasaca u našem je gradu proslavljen na najbolji mogući način. Naime, od jučer je Javna vatrogasna postrojba Grubišnoga Polja bogatija za dva vozila. Naime, iz Ministarstva unutarnjih poslova pristiglo je moderno navalno koje s prostorom za šest vatrogasaca, spremnikom za 3000 litara vode i opremom kakvu vatrogasci u Grubišnom Polju još nisu imali, može odgovoriti svim izazovima, a stigle su i auto ljestve dužine 30 metara, koje je kupila Javna vatrogasna postrojba uz pomoć Grada. Uz postojeća, novo navalno vozilo koje je lani doniralo Ministarstvo gospodarstva te uz nedavno vozilo za tehničke intervencije koje je donirala Elektrana Grubišno Polje, grubišnopoljski su vatrogasci sada u potpunosti opremljeni za intervencije u svim mogućim situacijama.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je čestitajući vatrogascima njihov dan rekao je da je zahvaljujući saborskom zastupniku Miru Totgergeliju osnovana Javna vatrogasna postrojba, a zastupnik je zaslužan i za nabavku vozila. Sada, kaže Mađeruh, predstoji edukacija svih pripadnika kako bi kvalitetno rukovodili svom opremom.-Postrojba je preklani lani za požara u industrijskoj zoni dokazala svoju vrijednost. Preostaje gradu da im osigura još i bolji prostor-kazao je gradonačelnik.
Navodeći da Grubišno Polje zaslužuje imati Javnu vatrogasnu postrojbu u potpunosti opremljenu,  M. Totgergeli je poručio da se u narednom vremenu treba raditi upravo na osiguravanju novoga prostora postrojbe.
Osim dolaskom novih vozila, blagdan svoga zaštitnika vatrogasci su jučer proslavili svetom misom u župnoj crkvi sv. Josipa, kojoj su zbog epidemioloških razloga prisustvovali samo zapovjednici i predsjednici Vatrogasne zajednice, Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava. Grubišnopoljski župnik Većeslav Magić je blagoslovio nova vozila. (Michael Palijan)