Objavljeno: 12/04/2021

Potpisan ugovor o izradi Idejnog projekta Doma za starije i nemoćne osobe u Grubišnom Polju

Vrijednost ugovora je 109.875,00 kn sa uključenim PDV-om, a rok izrade je 120 dana od danas potpisa Ugovora

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Na temelju jednostavnog postupka nabave usluga tehničkog projektiranja, u kojem je pozvano 6 subjekata, pristigle su tri ponude, od kojih je odabrana ponuda tvrtke ARTING d.o.o. iz Bjelovara kao najpovoljnija.
Dana 9. travnja 2021. godine gradonačelnik Grubišnoga Polja Zlatko Mađeruh i direktor tvrtke ARTING d.o.o. iz Bjelovara Vanja Gezi sklopili su ugovor o izradi Idejnog projekta Doma za starije i nemoćne osobe u Grubišnom Polju.
Predmet idejnog projekta je gradnja Doma za starije i nemoćne osobe smještajnog kapaciteta 100 korisnika, sa prostorima za pružanje izvaninstitucionalnih usluga (usluge pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama, usluge dnevnog boravka za starije i nemoćne osobe sa prostorom za dnevni odmor istih osoba. U prostoru se planira smještajni kapacitet za osobe oboljelih od Alzheimerove i drugih oblika demencije za 20 korisnika, s obzirom na sve veću potrebu za smještajem istih. Nadalje, u prostoru Doma planira se i kapaciteti za dnevni i poludnevni smještaj osoba starije životne dobi kojim bi se spriječila institucionalizacija starijih osoba, ali bi se njima i njihovim obiteljima pružila usluga kontinuiranog boravka i njege za vrijeme dok članovi njihovih obitelji rade.
Vrijednost ugovora je 109.875,00 kn sa uključenim PDV-om, a rok izrade je 120 dana od danas potpisa Ugovora.
Vanja Gezi, direktor ARTINGA d.o.o. naglasio je da će se potruditi da naprave najbolje moguće rješenje za Grubišno Polje zadovoljavajući sve tražene segmente.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh tom prilikom naglasio je kako bi dom za starije osobe pružio veći standard osobama treće životne dobi, ali i otvorio mogućnost korištenja usluga poludnevnog i dnevnog boravka za starije osobe, kako bi se spriječila institucionalizacija istih. S obzirom na reference navedene tvrtke, vjeruje da će ugovorene usluge biti napravljene stručno i kvalitetno.