Grad će uskrsnice isplatiti redovnim studentima i umirovljenicima s mirovinama do 400 eura

Uskrsnice studentima iznose 50, a umirovljenicima 30 eura

Grad će uskrsnice isplatiti redovnim studentima i umirovljenicima s mirovinama do 400 eura

Grad Grubišno Polje će ove godine isplatiti prigodne nagrade povodom uskrsnih blagdana umirovljenicima koji imaju mirovine do 400 eura, te četvrtu godinu zaredom i redovnim studentima. Naime, pozvani su svi redovni studenti do 26 godina starosti s prebivalištem na području Grada Grubišnoga Polja da podnesu zahtjev za isplatu prigodne nagrade povodom uskršnjih blagdana u pojedinačnom iznosu od 50 eura. Uz ispunjen zahtjev s osobnim i podacima IBAN-a tekućeg ili žiro računa, potvrde o statusu redovnog studenta i preslike osobe iskaznice ili potvrde o prebivalištu, studenti trebaju Gradu zahtjeve trebaju dostaviti do 20. ožujka. Podnositeljima zahtjeva koji su dostavili potpunu dokumentaciju i udovoljavaju uvjetima javnog poziva uskrsnica će biti isplaćena najkasnije do 10. travnja.
-Povezano je to s dobrim odlukama Vlade RH gdje su gradovima i općinama znatno povećana proračunska sredstva i otvorene mogućnosti da možemo pratiti projekte i intervenirati u različitim oblicima pomoći ciljanim skupinama. Posebno nam je drago da četvrtu godinu zaredom isplaćujemo uskrsnice studentima, a ove godine smo krenuli s novim projektom iz vlastitih sredstava i umirovljenicima-kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Prigodne nagrade povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 30 eura primit će umirovljenici s mirovinama do 400 eura. Kriteriji za isplatu su da umirovljenik ima prebivalište na području Grada Grubišnoga Polja, te ostvaruje ukupna mirovinska primanja do maksimalno 400 eura mjesečno neovisno je li riječ o starosnoj, obiteljskoj ili invalidskoj mirovini ostvarenoj u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Isplata jednokratne novčane pomoći umirovljenicima povodom uskrsnih blagdana financirati će se iz Proračuna Grada Grubišnoga Polja za 2024. godinu, a isplatiti će se putem poštanske uputnice.-Nadam se da će ta kategorija ljudi bit izahvalna. Nije velik iznos, ali pokazujemo volju da balansiramo i moralno i financijski da vodimo računa o svim građanima na području grada, posebno onima koji teže žive. I kroz programe Zaželi, Pomoć u kući i uskoro kroz Centar za starije osobe-zaključuje gradonačelnik.

Više o isplati prigodnih nagrada povodom uskrsnih blagdana na poveznicama:

PRIGODNE NAGRADE POVODOM USKRSNIH BLAGDANA UMIROVLJENICIMA
PRIGODNE NAGRADE POVODOM USKRSNIH BLAGDANA STUDENTIMA


  Povratak na: Novosti