Grad Grubišno Polje osigurava 1000 kuna učenicima prvih razreda SŠ Bartola Kašića

Objavljen je javni poziv za dodjelu potpore za nabavu udžbenika za učenike prvih razreda Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju za školsku godinu 2021/2022.

Roditelji ili skrbnici učenika prvih razreda Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju, a koji su hrvatski državljani, pozvani su da podnesu zahtjev za dodjelu potpore za nabavu udžbenika koja iznosi 1.000,00 kuna po djetetu polazniku prvog razreda Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju. Korisnici koji su ostvarili pravo na pomoć za nabavu udžbenika po drugoj osnovi u cijelosti, odnosno koji su dobili besplatne udžbenike po drugoj osnovi, nemaju pravo na potporu za nabavu udžbenika po ovom Javnom pozivu. Također, potporu ne ostvaruju niti učenici koji ponavljaju prvi razred srednje škole. Potpora za nabavu udžbenika isplatit će se na tekući ili žiro račun korisnika. Dakako, postoje I određene obveze. Ako nadležno upravno tijelo utvrdi da se dijete korisnika tijekom školske 2021./2022. godine ispisalo iz Srednje škole u Grubišnom Polju, te ukoliko je korisnik prava iz ove Odluke prilikom podnošenja zahtjeva dao lažan iskaz ili predočio lažnu dokumentaciju s ciljem da ostvari pravo na potporu, ili ako je nakon podnošenja zahtjeva došlo do bitne promjene činjenica, uvjeta i okolnosti, a da to nije prijavio, izgubit će pravo na potporu i dužan je vratiti sredstva koja je dobio. Zahtjevi se podnose Stručnoj službi Gradskog vijeća Grada Grubišnoga Polja, na propisanom obrascu sa svim propisanim prilozima, neposredno ili putem pošte na adresu Grad Grubišno Polje, Trg bana Josipa Jelačića br. 1, 43 290 Grubišno Polje u razdoblju od 2. kolovoza do 15. rujna 2021. godine, svaki radni dan u vremenu od 7 - 15 sati u kancelariji broj 30, ili na e-mail strucnasluzba@grubisnopolje.hr. Potrebnu dokumentaciju za podnošenje zahtjeva možete pronaći OVDJE.

To je još jedna mjera kojom Grad pokušava povećati broj učenika u srednjoj školi, a ove je godine u tome i uspio. Zasigurno je djelomična zasluga i ove mjere što se broj učenika povećao. U ljetnom roku upisano je 59 učenika. – Posebno mi je drago što je upisan tako velik broj učenika u prve razrede srednje škole. Grad stoji iza tog projekta da subvencioniramo s 1000 kn svakog upisanog u prvi razred. Već  načelno znamo da ih je 59 upisano, što je 17 više nego prošle godine. Sretni smo zbog toga ako smo ovom odlukom pridonijeli da se koje dijete više upiše, samim tim smo sretni što smo donijeli tako dobru odluku. Grad će osigurati sredstva za sve upisane -  poručio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh. (Rgp Vesna Žagar Janošić)


  Povratak na: Novosti