GRADSKO VIJEĆE Opremu za reciklažno dvorište dopremit će tvrtka Kova d.o.o.

Na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se i o financijskim i planovima rada CIK-a, GK "Mato Lovrak" i Dječjega vrtića "Tratinčice"

GRADSKO VIJEĆE Opremu za reciklažno dvorište dopremit će tvrtka Kova d.o.o.

Između tri pristigle ponude za nabavku opreme za reciklažno dvorište, grubišnopoljsko Gradsko vijeće je na sinoćnjoj sjednici izabralo onu velikogoričke tvrtke Kova d.o.o.. Riječ je o nastavku pripremnih radova za početak odvajanja otpada na kućnom pragu. Naime, prije nekoliko mjeseci nabavljeno je 1500 kanti žute boje za odvajanje otpada u kućanstvima, te trideset žutih kontejnera u koji će koristan otpad: staklo, papir, metal ili plastiku odvajati Grubišnopoljci koji žive u stanovima.
Ugovor koji će nakon sinoćnje sjednice Vijeća Grad potpisati s tvrtkom Kova omogućit će nabavku opreme za reciklažno dvorište: mobilne drobilice, sortirnog tranportera i balirke, čime se zatvara krug potrebne opreme za početak odvajanja korisnoga otpada na području grada. Vrijednost nabave bila je 370 000 kuna. Kova je kao najpovoljnija ponudila cijenu od 307 125 kuna, u koju je uključen i PDV. Ponuda Tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca bila je gotovo 40 000 kuna veća i time neprihvatljiva, dok je ona tvrtke Ekop iz Ribnice odbijena. -Povjerenstvo je primijetilo da ta tvrtka nije dostavila jamstvo za ozbiljnost ponude niti bilancu ili račun dobiti i gubitaka-pojasnio je Željko Margeta, pročelnik Upravnoga odjela za stambeno komunalne poslove i uređenje prostora.
Na dnevnom redu sjednice bile su izmjene i dopune financijskih planova Dječjega vrtića Tratinčice, Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i Gradske knjižnice Mate Lovraka za 2014. godinu. Vijećnici su dali suglasnosti i financijskim planovima tih triju gradskih ustanova za ovu godinu, te suglasnosti programima rada Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i Gradske knjižnice Mate Lovraka.(RGP)


  Povratak na: Novosti