‘Poslovni uzlet Grada Grubišnog Polja’

Riječ je o projektu koji priprema Poslovni dnevnik, a domaćin je Grad Grubišno Polje

‘Poslovni uzlet Grada Grubišnog Polja’

U sklopu 13. Gospodarskoga sajama – sajma sira, koji svoja vrata otvara u subotu 21. studenog, u prostoru Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman u subotu će biti održan projekt nazvan 'Poslovni uzlet grada Grubišnoga Polja'. Riječ je o projektu koji nudi nekoliko edukacija koje nude važne informacije vezane za EU fondove za ruralni i regionalni razvoj, kreditiranje gospodarstava ili pak kako napisati kreditni zahtjev koji će bankama biti neodoljiv.-To je manifestacija Poslovnoga dnevnika, koji to sve i organizira. Lani je organizirao šesta takvih manifestacija, a grubišnopoljska će biti već 22 takva u ovoj godini-pojasnio je Ivica Ahac, pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo Grada Grubišnoga Polja. Manifestacija je zamišljena kao niz predavanja na brojne teme koje bi mogle zanimati poduzetnike, obrtnike vlasnike i OPGa.
-Cilj poslovnoga uzleta je predstaviti hrvatska mala i srednja poduzeća koja su proteklih godina ostvarila rast poslovnih prihoda, zaposlenih, kao i ocjene boniteta, te kroz cjelogodišnju kampanju upoznati javnost s pozitivnim i uspješnim poduzetničkim pričama-ističe Ahac.
Nakon registracije sudionika u 9,30 je otvorenje manifestacije i to panel diskusijom na temu 'Od ideje do uspješnog biznisa, dobri primjeri iz prakse'. U podne počinje prva serija predavanja, koja će se odvijati u dvoranama CIK-a. Igor Bobek iz HGK održat će edukaciju na temu 'Unaprijedite svoje poslovanje uz pomoć EU sredstava za regionalni razvoj', dok će tema Borisa Čaglja iz HBOR-a biti 'Od mikrokredita uz CIP garanciju do EU projekta - kako do povoljnih sredstava za kreditiranje vašeg gospodarstva'. Među temama bit će i ona 'Naučite napisati kreditni zahtjev koji će bankama biti neodoljiv', potom 'Prilike za poduzetnike - financijski instrumenti', dok će sudionici edukacije moći doznati i aktualne informacije vezane za izmjene poreznog zakona. Drugi dio edukacije koji počinje u 14,10 sati, donijet će putokaz kako do sredstava iz EU fondova za ruralni razvoj, te kako uspješno poslovati putem Cloud usluge kada niste u uredu. Bit će ponuđene i kvalitetne informacije iz područja digitalnog marketinga – odnosno kako osvojiti tržište učinkovitim i povoljnim oglašavanjem na Googleu i Facebooku, te kako dobra web stranica treba izgledati, dok će predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta iznijeti informacije o aktualnim poticajima za investicije. DETALJAN RASPORED 'POSLOVNOGA UZLETA GRADA GRUBIŠNOG POLJA' (RGP)


  Povratak na: Novosti