Potpisano 12 ugovora prema Programu mjera za poticanje rješavanja stambenoga pitanja mladih obitelji

Tri obitelji su potpisale ugovore u okviru mjere 1.1, a devet mladih obitelji za mjeru 1.2, a Grad će na ime ugovora izdvojiti oko 20.000 eura

Potpisano 12 ugovora prema Programu mjera za poticanje rješavanja stambenoga pitanja mladih obitelji

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh danas je potpisao 12 ugovora s korisnicima mjera prema gradskom Programu mjera za poticanje rješavanja stambenoga pitanja mladih obitelji na području grada. Podsjetimo, Grad Grubišno Polje od 2019. godine provodi taj program, putem kojega mlade obitelji mogu ostvariti potpore za kupnju, odnosno rekonstrukciju nekretnina. Subvencije su u početku bile do najviše 15.000 kuna za mjeru 1.1 kupovinu stambenoga objekta odnosno građevinskog zemljišta ili gradnju kuće, te do 7.500 kuna za mjeru 1.2 za rekonstrukciju kuća ili stanova. No, od prošle godine iznosi su povećani na 20.000 i 15.000 kuna, u eurima izraženo 2.650, odnosno 1.330 eura.
-Tri obitelji su potpisale ugovore u okviru mjere 1.1, a devet mladih obitelji za mjeru 1.2 Grad će na ime današnjih ugovora izdvojiti oko 20.000 eura. Do sada je od 2019. godine šezdeset obitelji dobilo potpore-kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Službenica ovlaštena za privremeno obavljanje dužnosti pročelnice Stručne službe Gradskoga vijeća Kristina Vereš, potpisnike ugovora je upoznala s dijelom njihovih ugovornih obveza, ali pojasnila mogućnosti unutar Javnoga poziva. U međuvremenu su pristigle još četiri prijave na Javni poziv s kojima će biti iskorištena u proračunu za tu svrhu rezervirana sredstva.


  Povratak na: Novosti