Povodom Dana neovisnosti svijeće u sjećanje na poginule i umrle branitelje

Spomendan je to kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika

Povodom Dana neovisnosti svijeće u sjećanje na poginule i umrle branitelje

Danas je Dan neovisnosti. Spomendan je to kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesena 25. lipnja 1991. godine. Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika prethodila je odluka građana Republike Hrvatske iskazana na referendumu 19. svibnja 1991. godine, kada su se 93,24 građana izjasnilo da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima svih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama dok se 92,18 posto sudionika referenduma izjasnilo da Republika Hrvatska ne ostaje u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi.
Povodom Dana neovisnosti kod spomenika hrvatskim braniteljima u Grubišnom Polju izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom, predsjednikom Udruge branitelja „Bilogora 91“ Zdenkom Pavićem i predsjednikom HVIDRE Alenom Skenderom zapalilo je svijeće i poklonilo se hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za domovinu. (MP)


  Povratak na: Novosti