Srednjoškolci se natjecali rame uz najbolje hrvatske kuhare
Protekloga tjedna u Bjelovaru je održano natjecanje „Hrvatski kuharski kup 2013.“ pod nazivom „Slatka nit“. Među mnogim kuharskim ekipama na natjecanju su nastupili i učenici Srednje škole Bartola Kašića Marko Petrović i Danijel Kreštan, pod vodstvom nastavnika Nenada Vitasa. Teme za pripremanje jela su im bile zadane te su pripremili svečanu hladnu platu od pilećih prsa i svježeg kravljeg sira, toplo glavno jelo s prilogom od divljači, odnosno jelenjim butom, te desert od bagremovog meda i jabuka, pod nazivom "Zlatni deliše". Marko Petrović je kazao da je natjecanje bilo velika pustolovina za njih, jer su se upustili u natjecanje s vrhunskim kuharima iz Hrvatske, a imali su prilike upoznati druge natjecatelje, vidjeti njihove radove i razmijeniti razna iskustva. Danijel Kreštan ističe da je imao čast upoznati vrhunskog hrvatskog kuhara, Branka Ognjenovića, jednog od sudaca, koji im je puno pomogao savjetima i pozitivnim kritikama.-Najveće zadovoljstvo učenika i nastavnika bio je svakako rad s vrhunskim hrvatskim kuharima i prikupljanje iskustava, ali i čast su bila visoka priznanja i čestitke koje im je uputio žiri-kazao je ravnatelj škole Jozo Matošević. Na natjecanju je sudjelovalo desetak kuharskih timova iz Bjelovara, Donje Stubice, Međimurja, Varaždina, Istre i, naravno, Grubišnoga Polja.-Ovo je natjecanje okupilo najbolje kuhare iz cijele Hrvatske, a naša je bila jedina škola koja se natjecala-kazao je Matošević, što je još jedan razlog više za čestitke školi i njezinim predstavnicima koji su se hrabro odvažili stati uz rame ponajboljih hrvatskih majstora kuhinje.(RGP i
)