U SŠ Bartola Kašića upisano čak 17 učenika više nego lani !

Među 59 učenika koji su odabrali neko od sedam ponuđenih zanimanja, najveći je interes bio za tehničara za računalstvo, čak 20 učenika

U SŠ Bartola Kašića upisano čak 17 učenika više nego lani !

Sjajne vijesti stigle su iz Srednje škole Bartola Kašića vezane za upis učenika u prve razrede te škole. Ravnateljica škole Ivana Orešković za Radio Grubišno Polje potvrdila da je nakon 10 godina kada je u pitanju broj novoupisanih učenika škola napokon u plusu. Naime, u ljetnom roku u školu je upisano čak 59 učenika, ili 17 više nego lani. Prisjetimo se situacije od prije tri godine kada zbog malog interesa u Grubišnom Polju nije upisan razred gimnazijalaca, zbog čega nagodinu škola neće imati maturante gimnazije, a lani je u ljetnom upisnom roku škola je upisala 42 učenika u prve razrede.
No, ovogodišnje brojke dovoljno govore o velikom napretku kada je u pitanju interes učenika za grubišnopoljsku srednju školu. Tako je u konačnici u školu upisano sedam automehatroničara i šest instalatera kućnih instalacija, koji će zajedno biti u jednom razrednom odjelu. Jedan razredni odjel pohađat će dva upisana konobara, pet kuhara i sedam poljoprivrednih gospodarstvenika, u razredu gimnazije bit će 12 učenika, a u jednom odjeljenju 20 tehničara za računalstvo.
U školi se nadaju da će i u jesenskom roku u školu biti upisan još koji učenik. Naime, osam slobodnih mjesta je u gimnaziji, po četiri za zvanje tehničara za računalstvo, instalatera kućnih instalacija i konobara, a po tri za zanimanje automehatroničara, kuhara i poljoprivrednog gospodarstvenika. (Tekst Michael Palijan, foto: SŠ Bartola Kašića)

 


  Povratak na: Novosti