Objavljeno: 08/05/2015

DAN ŠKOLE
Ravnateljica Šeliš: 'Bijela labudica' ponovno postaje naš ponos

Učenicima i djelatnicima Dan škole čestitao je i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, hvaleći sve ugodne promjene uvedene u školu

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150508_danskole_os.jpg

Učenici i djelatnici Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića danas su proslavili Dan škole. Proslava je, naime, veliko finale prije nekoliko tjedana započete manifestacije 'Jemeršiću u spomen', kojom se slavi rođendan tog znakovitog grubišnopoljskog svećenika, rođenog 17. travnja 1864. godine, čije ime škola nosi.
Proslava je počela u 8 sati počela okupljanjem u predvorju škole, gdje je prva čestitke učenicima i djelatnicima uputila ravnateljica Snježana Šeliš, navodeći činjenicu da škola od 1992. godine nosi Jemeršićevo ime.-Danas s ponosom mogu reći da smo školi vratili  do staroga sjaja. Znadete, da je izgrađena 50.-ih godina prošloga stoljeća i da je tada bila jedna od najljepših škola u bivšoj državi. Zvali su je 'bijela labudica'. Zahvaljujući vama dragi učenici, a posebno vama dragi djelatnici škola ponovno postaje naš ponos-navela je ravnateljica. Referirajući se na brojne promjene poput uređenja knjižnice, blagovaone, predvorja, igrališta i parka, koje su zajedničkim snagama učenici i djelatnici poduzeli, ravnateljica je zahvalu uputila i grubišnopoljskom gradonačelniku Zlatku Mađeruhu zbog njegove podrške nastojanjima da se život i rad u školi bude što bolji i kvalitetniji.
Čestitajući u svoje i ime gradske uprave Dan škole, Mađeruh je učenicima i djelatnicima škole istaknuo važnost Ivana Nepomuka Jemeršića, kao jednoga od najuglednijih ljudi koji su živjeli i radili u Grubišnom Polju, te pohvalio sve ugodne promjene koje su u školi uvedene.-Uvijek razmišljam tako da oni koji nešto naprave, poslije to isto i čuvaju. Isto tako volim kada prolazim ovuda vidjeti da je sve lijepo uređeno, a to ovisi prije svega o vama. Čestitam vam na trudu koji ste uložili što ste svoj prostor uredili i želim da ga i dalje čuvate. Ne samo okoliš škole, već i grada-poručio je prvi čovjek grada.
Delegacija škole je nakon pozdravne riječi zajedno s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom Daliborom Jurinom položila vijenac i zapalila svijeće na grob Ivana Nepomuka Jemeršića na gradskom groblju. Proslava je nastavljena radionicama, sportskim igrama, kvizom i brojnim drugim aktivnostima učenika i nastavnika. U 18 sati je u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman svečana akademija.(RGP)