Objavljeno: 18/02/2021

Dječji vrtić Tratinčica Grubišno Polje uvodi sustav e-upisa

Riječ je o projektu koji provodi Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva

/slika/vijesti/2021/2021_02/2021_02_664_x_495/210218_ugovor_vrtic.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh i ravnateljica Dječjeg vrtića "Tratinčica" Grubišno Polje Biljana Karakaš potpisali Ugovor o sudjelovanju u odabranim aktivnostima u sklopu projekta "Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove", koji provodi Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva.
Kroz provođenje projektnih aktivnosti vrtić će uvesti e-usluge upisa u program predškolskoga odgoja i obrazovanja, a Grad Grubišno Polje se obvezuje pružiti tehničku podršku za korištenje sustava u vidu informatičkog stručnjaka. Predmet ugovora je i računalna oprema koju osigurava Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, a koja nakon završetka projekta prelazi u vlasništvo vrtića.
Dječji Vrtić "Tratinčica" Grubišno Polje odabran je za sudjelovanje u ovom projektu nakon Javnog poziva za odabir ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i to Odlukom državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, kojom je odabrana ukupno 151 ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Među njima su dvije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a jedna od njih upravo je grubišnopoljski vrtić. (tekst: M. Palijan, foto: M. Jungić)