Objavljeno: 16/08/2018

DVD Mali Zdenci proslavilo 90 godina postojanja

Od osnutka 1928. godine do danas društvo, kroz koje je prošao veliki broj članova, uvelike se promijenilo, a danas broji 70 članova

/slika/vijesti/2018/2018_08/2018_08_664_x_495/180816_dvd_mali_zdenci.jpg

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Malih Zdenaca u nazočnosti mnogih gostiju preksinoć su proslavili 90 godina postojanja. Naime, to je društvo jedno od najstarijih u okviru Vatrogasne zajednice grada, koja okuplja deset dragovoljnih vatrogasnih udruga. Tajnik društva Petr Lacina ističe kako se od osnutka 1928. godine do danas društvo, kroz koje je prošao veliki broj članova, uvelike promijenilo, te danas broji 70 članova. Društvo je opremljeno jednom cisternom i dodatnom opremom koja je uvijek u stanju pripravnosti ustreba li intervenirati, no s obzirom na trenutne zakonske okolnosti i sustav vatrogasne sigurnosti na gradskom području, zaštita se oslanja na Javnoj vatrogasnoj postrojbi osnovanoj lani, što je, kaže Lacina veliki iskorak ističući da je vatrogastvo danas na puno većoj razini negoli je bilo prije.
Deset vatrogasnih društava, među kojima i ono Malih Zdenaca, srž su okupljanja i održavanja tradicije vatrogasaca na području Grubišnoga Polja, rekao je čestitajući Malozdenčanima njihov jubilej zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatko Pavičić. Bogatstvo leži u činjenici da se tradicija vatrogastva prenosi s generacije na generaciju, a formiranje Javne vatrogasne postrojbe je kruna vatrogastva u Grubišnom Polju.-Koliko god većina vatrogasne zaštite počiva na JVP-u, bez dobrovoljaca se ne bi moglo prevladati pojedine veće izazove koji bi možebitno zaprijetili-rekao je Pavičić. (rgp)